Позив за учешће на обукама Штампај
Обавештења за наставнике и сараднике

Изузетно нам је задовољство да најавимо одржавање обука које Универзитет у Крагујевцу организује за своје професоре, сараднике и истраживаче.

ОБУКА „СТРАТЕГИЈА ТРЖИШНОГ НАСТУПА“

Обука се одржава 26. МАЈА 2017. године са почетком у 11 ЧАСОВА у САЛИ СЕНАТА у Ректорату Универзитета у Крагујевцу.

Обука је усмерена ка унапређењу знања и вештина из области креирања маркетиншке стратегије у циљу успешне комерцијализације добијених резултата истраживања.

Рок за пријаву учешћа је 25. МАЈ 2017. ГОДИНЕ.

ОБУКА „ЗАШТИТА И УПРАВЉАЊЕ ПРАВИМА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ“

Обука се одржава 02. ЈУНА 2017. године са почетком у 11 ЧАСОВА У САЛИ СЕНАТА у Ректорату Универзитета у Крагујевцу.

Циљ обуке је да се наставници и истраживачи Универзитета у Крагујевцу упознају са темама које се тичу права интелектуалне својине, значају управљања правима и коришћења материјала који су развијени од стране релевантних организација за заштиту права интелектуалне својине за извођење наставе на факултетима. Учесницима обуке биће подељени материјали на носачу информација које могу користити како у настави, тако и у научно-истраживачком раду.

Рок за пријаву учешћа је 31. МАЈ 2017. ГОДИНЕ.

АГЕНДЕ И ПОЗИВНА ПИСМА за оба догађаја можете наћи у прилогу.

У циљу што боље организације и због ограниченог броја места, молимо вас да пријавите своје учешће најкасније до рока наведеног за дату обуку, на имејл адресу Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. .

За све додатне информације можете се обратити контакт особама Универзитета у Крагујевцу Јелени Јевтовић и Жарку Гавриловићу на телефон 034/370-171.

Прилози:

 1. СТРАТЕГИЈА ТРЖИШНОГ НАСТУПА
 2. ЗАШТИТА И УПРАВЉАЊЕ ПРАВИМА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ
 
КОНКУРС ЗА КРАТКИ ИСТРАЖИВАЧКИ БОРАВАК У ФРАНЦУСКОЈ Штампај
Обавештења за наставнике и сараднике

КОНКУРС ЗА КРАТКИ ИСТРАЖИВАЧКИ БОРАВАК У ФРАНЦУСКОЈ! До 17. маја 2017.

Амбасада Француске и Француски институт у Србији додељују стипендије кратког боравка за српске истраживаче који желе да бораве у истраживачкој лабораторији у Француској у периоду од 15. јуна 2017. до 31. децембра 2017.

1) Циљна група: истраживачи свих нивоа који раде у истраживачком тиму у Србији (асистенти, докторанти, пост докторанти, истраживачи, предавачи, професори, информатичари, инжењери, лекари...).
2) Области истраживања: информатичке науке, инжењерство и иновације, примењена медицина, е-медицина, наука и технологија животне средине, роботика, биотехнологија...
Боравак треба да буде у складу са истраживањима у области технологије и иновације у служби становништва, која траже решења за следеће изазове:

 • примена нових информационих и комуникационих технологија у медицини и за добробит становништва, праћење и превенција болести, еманципација и аутономија болесника и особа са инвалидитетом (примењена медицина, е-медицина, биотехнологија, роботика, неуронаука, когнитивне науке, …);
 • примена нових технологија за очување климе и животне средине, паметни и повезани градови (еколошки превоз, повезани предмети, анализа података, уштеда енергије, превенција ризика, одржива пољопривреда, очување екосистема...);
 • подршка и експертска помоћ при дефинисању јавних политика везаних за технолошки развој и његове последице на друштво у целини (медицина, економија, право, политичке науке…).
Тел: (011) 302 36 39 - mail: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.
Додатне информације на: www.institutfrancais.rs/srp/07d.html
 
Полиција и правосудни органи као гарант слободе и безбедности у правној држави Штампај
Обавештења за наставнике и сараднике

Скуп "Полиција и правосудни органи као гарант слободе и безбедности у правној држави" ће се одржати на Тари у периоду од 23. до 25.05.2017. године у суорганизацији Правног факултета Универзитета у Крагујевцу и Hanns Seidel фондације. Позивају се сви који желе да узму учешће да тему реферата пријаве до 15.02.2017. године на мејл Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. .

Зборник радова можете преузети кликом на следећи линк:

Детаљније...
 
Стипендије Међународног института за унификацију приватног права (UNIDROIT) Штампај
Обавештења за наставнике и сараднике

Стипендије Међународног института за унификацију приватног права (UNIDROIT). Више о програму стипендија: http://www.unidroit.org/scholarships-and-internships.

Прилози:

 
Call for Papers: South East European Law Journal - 2016 Штампај
Обавештења за наставнике и сараднике

We are glad to inform you that the third Call for Papers for the SEE Law Journal was published yesterday on the SEELS web site as well as to on our Facebook page.

Please find the Call on the following link:

SEELS website
http://www.seelawschool.org/index.php?option=com_content&view=article&id=299:call-for-papers-south-east-european-law-journal&catid=79&Itemid=702&lang=en

SEELS Facebook group:
https://www.facebook.com/seelawschool/?fref=nf

You are welcome to share the call with all interested parties at your faculties and to place it on your respective web sites. For that purpose please find attached to this message the Call for Papers.

The call is opened till June the 1st 2016.

Should you need any additional information please do not hesitate to contact us.

 
ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НАСТАВНОГ КАДРА ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ НА САПИЈЕНЦА УНИВЕРЗИТЕТУ У РИМУ (Италија) Штампај
Обавештења за наставнике и сараднике

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

У складу са потписаним интер-институционалним уговором и одобреним средствима за размену са Универзитетом Сапијенца у Риму запослени на свим чланицама Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за:

 • наставничку мобилност (staff mobility – teaching) у трајању од недељу дана (5 дана држања наставе + 2 дана за пут). У складу са правилима Програма Еразмус+, наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.

Детаљне информације можете добити кликом на следећи линк:

 
Нови конкурси за мобилност студената и запослених Штампај
Обавештења за наставнике и сараднике
 1. Конкурс за студенте + конкурс за академски кадар за мобилност на Универзитету Middlesex University London
 2. Конкурс за студенте + конкурс за запослене за мобилност на Универзитету у Јашију (Румунија)
 3. Конкурс за мобилност запослених на Техничком Универзитету Бјалисток (Пољска).
 4. Конкурс за мобилност запослених на Универзитету у Деусту (Шпанија)

Прилози:

 1. Bjalistok_konkurs za staff_letnji semestar 2015_16
 2. ERASMUS+ UNI IASI_konkurs
 3. Middlesex London_konkurs_studenti
 4. Middlesex_konkurs_zaposleni
 5. Uni Deusto_konkurs za staff
 
Професор др Радован Вукадиновић постао академик Штампај
Обавештења за наставнике и сараднике

Дугогодишњи, редовни професор Правног факултета Универзитета у Бањој Луци и Правног факултета Универзитета у Крагујевцу др Радован Вукадиновић постао је члан Академије наука и умјетности Републике Српске.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 9 of 13