Економска дипломатија Штампај
Обавештења за студенте

Други колоквијум из Економске дипломатије биће одржан у понедељак 29.5. са почетком у 13:00 часова.

Упис предиспитних поена са предавања из наставног предмета Економска дипломатија биће вршен у среду 24.5. са почетком у 14:00, док ће се упис предиспитних поена са вежби обавити у понедељак 29.5. са почетком у 14:00 часова.

 
Регионално такмичење у симулацији суђења Штампај
Обавештења за студенте

Шведска међународна организација Civil Rights Defenders организује VI FUTURA такмичење пред Европским судом за људска права. Такмичење је намењено студентима старијих година Правног факултета (за које је пожељно да су слушали/или да тренутно слушају међународно јавно право, са једне стране, као и по могућству најмање један од процесно-правних предмета, са друге стране), како би у оквиру датог такмичења могли успешно симулирати писани и усмени поступак пред Европским судом за људска права. Укупан такмичарски циклус (писани део и усмени завршни турнир) одвија се на матерњим језицима учесника (тимова из земаља региона: Србије, Хрватске, Словеније, БиХ, Македоније), уз енглески као помоћни службени језик - по принципу да свако пише и излаже на свом матерњем језику. Дух такмичења чине мултикултуралност и вишејезичност, те се настоји охрабрити студенте на узајамно разумевање (уз помоћ припреме претходним увидом у текст поднесака, контекстуалним тумачењем, те кларификационим питањима по завршетку излагања противне стране, ради додатног појашњења усменим преводом неколико кључних термина на енглески, као помоћни службени језик). Такмичење ће се одржати почетком јула месеца. Пријаве слати на адресу Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. до четвртка, 25. маја. Предност приликом одабира имају студенти старијих година, који су већ учествововали у симулацијама суђења.

 
Републичко такмичење у симулацији суђења Штампај
Обавештења за студенте

Тим Правног факултета је освојио друго место на Републичком такмичењу у симулацији суђења из области кривичног процесног права, одржаном минулог викенда у Београду, у организацији Партнера за демократске промене Србија и Адвокатске коморе Србије. На такмичењу је учествовало шест тимова са правних факултета из Београда, Ниша, Новог Сада и Крагујевца, који су били подељени у две групе. Из групе А се као најбоља у финале пласирала екипа са Правног факултета у Крагујевцу, док је у групи Б победила екипа са Правног факултета у Нишу.

Детаљније...
 
Уписивање предиспитних поена са вежби из Наследног права Штампај
Обавештења за студенте

Уписивање предиспитних поена са вежби из Наследног права обавиће се у среду, 24. маја 2017.године, у амфитетару, са почетком у 12:05 h.

 
Уписивање предиспитних поена из предмета Црквено право Штампај
Обавештења за студенте
Обавештавају се студенти друге и треће године основних академских студија да ће се уписивање предиспитних поена са предавања и вежби из наставног предмета Црквено право обавити у амфитеатру, у среду 24. маја, са почетком у 15:00 сати.
 
Упис предиспитних поена са предавања и вежби из предмета Велики правни системи Штампај
Обавештења за студенте

Упис предиспитних поена са предавања и вежби из предмета Велики правни системи обавиће се у следећим терминима:

  • Упис за I, II, III групу у понедељак 22.05.2017. године у 16:00h у уционици Б115
  • Упис за IV, V, VI групу у цетвртак 25.04.2017. године у 17:00h у уционици Б115
  • Упис поена са предавања у уторак 30.05.2017. године у 12:00h у амфитеатру
 
Обавештење о одбрани мастер радова Штампај
Обавештења за студенте

Младен Драгићевић, студен мастер академских студија, браниће мастер рад под називом "Етиолошка димензија малолетничке делинквенције" дана 26.05.2017. године у 11:00 часова.

Александар Цветковић, студент мастер академских студија, браниће мастер рад под називом " Извршење казне затвора у Републици Србији" дана 26.05.2017. године у 12:00 часова.

 
Предавање за студенте на тему "Проблеми и функционисање локалних самоуправа у Србији" Штампај
Обавештења за студенте

Поштоване колегинице и колеге, са поносом вас обавештавамо да ће у организацији Студентске Асоцијације на Правном факултету у Крагујевцу у оквиру наставног предмета Право локалне самоуправе бити организовано предавање за студенте на тему "Проблеми и функционисање локалних самоуправа у Србији".

О проблемима локалних самоуправа говориће еминентни стручњаци из ове области, као што су доц. др Јелена Вучковић, представници Сталне конференције градова и општина (СКГО) и представници локалних органа власти.

Предавање ће се одржати 23.05.2017. са почетком у 12ч у учионици Б115.

 
Други колоквијум из предмета Уставно право Штампај
Обавештења за студенте

Други колоквијум из предмета Уставно право биће одржан у уторак 23. маја 2017 по следећем распореду:

1. Прве четри групе имаће колоквијум у термину од 8 и 30 до 10 h у амфитеатру

2. Остале три групе имаће колоквијум о термину од 10 и 10 до 11 и 40 у амфитеатру

Доц. др Јелена Вучковић, даваће потписе са предавања 30. маја од 10 h. Студенти ће моћи тада да бране семинарске радове.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 9 of 122