Семинар: Процесуирање кривичних дела тероризма и одузимање имовине проистекле из кривичног дела Штампај
Обавештења за студенте

У среду, 12. октобра, са почетком у 12:00 часова федерални судија Пол Бајрон и федерални тужилац Вилијам Хочул, из Сједињених Америчких Држава, одржаће једнодневни семинар на тему "Процесуирање кривичних дела тероризма и одузимање имовине проистекле из кривичног дела". Заинтересовани студенти треба да се пријаве на мејл адресу Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. .

 
Награде за најбоље семинарске радове Штампај
Обавештења за студенте

Комисија за избор најбољих семинарских радова студената Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, на седници одржаној 11.07.2016. године, донела је следећу Одлуку:

  • Додељује се награда у износу од 12 000 динара, за семинарски рад који је у оквиру наставне дисциплине "Методологија научноистраживачког рада", на студијском програму Докторских академских студија, под насловом "Однос науке и других сазнајних дисциплина", ментор доц. др Дејан Матић, одбранила Драгана Спасић (досије бр. 3/2015).
  • Додељује се прва награда, у износу од 12 000 динара, за семинарски рад који је у оквиру наставне дисциплине "Медицинско право", на студијском програму Основних академских студија, под насловом "Донирање органа", ментор проф. др Зоран Поњавић, одбранила Емилија Костић (досије бр. 37/2012).
  • Додељује се друга награда, у износу од 8 000 динара, за семинарски рад који је у оквиру наставне дисциплине "Наследно право", на студијском програму основних академских студија, под насловом "Нотарско завештање", ментор проф. др Драгица Живојиновић, одбранио Никола Милосављевић (досије бр. 3/2013).
 
БИВШИМ И САДАШЊИМ СТУДЕНТИМА СМЕРА НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ Штампај
Обавештења за студенте

У жељи да изађе у сусрет већем броју заинтересованих Правни факултет је акредитовао нови четворогодишњи (осам семестара) студијски програм Основних академских студија права – унутрашњи послови и безбедност. Приликом његовог конципирања посебно смо водили рачуна о могућности да се наши бивши и садашњи студенти смера националне безбедности укључе у њега. У том контексту донели смо и ОДЛУКУ којом смо предвидели посебне услове уписа бивших и садашњих студената смера национална безбедност на овај нови студијски програм (www.jura.kg.ac.rs/index.php/sr/oasupib.htm).

Детаљније...
 
Одлуке о упису на основне академске студије студената старих програма Штампај
Обавештења за студенте

Студенти који студирају по старим програмима:

Студенти који су завршили или још студирају трогодишње студије права - смер Национална безбедност:

 
Конкурси Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Фонда за младе таленте Штампај
Обавештења за студенте

Конкурси Министарства просвете, науке и технолошког развоја:

Конкурс Фонда за младе таленте за студије у иностранству за академску 2016/17. годину:

 
Regionalni Moot Court Штампај
Обавештења за студенте
Шведска међународне организација Civil Rights Defenders организује Regionalni Moot Court такмичење пред Европским судом за људска права, чији завршни турнир ће се ове године планирано одржати 22.VII - 24.VII 2016.
Детаљније...
 
Припремање испита из Медицинског права Штампај
Обавештења за студенте

За припремање испита из Медицинског права, поред уџбеника, потребни су и следећи закони:  

1. ЗАКОН О ПРАВИМА ПАЦИЈЕНАТА ("Сл. гласник РС", бр. 45/2013),  чл. 6 - 24

2.ЗАКОН О ТРАНСПЛАНТАЦИЈИ ОРГАНА ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009), чл.18- 28 ,  41- 60

3.ЗАКОН О ЗАШТИТИ ЛИЦА СА МЕНТАЛНИМ СМЕТЊАМА (Сл. гласник РС бр. 45/13) ,  чл.21 - 37

 
Тим Правног факултета освојио друго место на Републичком такмичењу у симулацији суђења Штампај
Обавештења за студенте

Тим Правног факултета освојио друго место на Републичком такмичењу у симулацији суђења из области Кривичног процесног права, која је одржана у Београду 27 - 28. 05. 2016. године, у организацији Партнера за демократске промене Србија.

Детаљније...
 
Свечаност уручења диплома свршеним студентима Правног факултета у Крагујевцу Штампај
Обавештења за студенте

Свечаност уручења диплома свршеним студентима Правног факултета у Крагујевцу одржаће се 03. јун 2016. године, са почетком у 12 сати, у амфитеатру Правног факултета.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 19 - 27 of 88