Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow Учешће студената Правног факултета у Крагујевцу на такмичењу из Привредног права Big Deal
Учешће студената Правног факултета у Крагујевцу на такмичењу из Привредног права Big Deal
уторак, 12 децембар 2017

Студенти Правног факултета Универзитета у Крагујевцу учествовали су, по шести пут, на такмичењу из Привредног права Big Deal. 

Такмичење је ове године одржано у Љубљани (од 29.11.2017. до 01.12.2017.) у организацији познате словеначке адвокатске канцеларије Ројс, Пељхан, Прелесник & партнери, која је део мреже адвокатских канцеларија ТLA (Top Legal Adriatic). На такмичењу учествују државни правни факултети из земаља бивше Југославије. Такмичење се састоји у симулацији М&А пословне трансакције. У писменој фази такмичења тимови састављају извештај о пословању привредног друштва које је предмет трансакције и нацрт уговора о продаји удела. У усменој фази такмичења тимови одговарају на питања адвоката у вези са претходно достављеним извештајем о пословању и нацртом уговора. 

Тим Правног факултета у Крагујевцу освојио је четврто место на овогодишњем такмичењу. Тим нашег факултета чинили су: Станко Љубанић, Милица Микићевић, Никола Милосављевић, Марија Радовановић и Милица Стојковић. Тим је предводио Борко Михајловић, асистент нашег факултета. Посебан успех на такмичењу постигла је Милица Стојковић, апсолвент Правног факултета у Крагујевцу и вишеструка победница у беседништву, која је један од индивидуалних победника такмичења, а као награду добила је тромесечну праксу у престижној адвокатској канцеларији Јанковић-Поповић-Митић у Београду (која је, такође, део ТLA мреже).

bd2017-1.jpg
bd2017-2.jpg
 
< Претходно   Следеће >