Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow ДАНИ ПРАВНИКА (23.-25. новембра 2015. године)
ДАНИ ПРАВНИКА (23.-25. новембра 2015. године)
петак, 11 децембар 2015

Овогодишњи Дани правника одржани су од 23. новембра до 25. новембра 2015. године.

Традиционалне, пете по реду, "Дане правника" у Крагујевцу отворио наш познати правник, новинар и војни аналитичар Мирослав Лазански. Скуп је свечано прогласила отвореним Бојана Аврамовић, председница Студентског парламента Правног факултета. Тема Лазансковог предавања била је "Тероризам - болест савременог друштва". Зашто и како је тероризам све више заступљен у свету, и ко је за то крив - само терористи или и глобалне силе, питања су која је отворио Лазански.

Од 18 часова, у свечаној сали Ректората, Мишко Ражнатовић (адвокат и оснивач агенције „БЕОБАСКЕТ“) и проф. др Ненад Ђурђевић (професор Правног факултета Универзитета у Кеагујевцу, саветник у Министарству омладине и спорта), причали су заинтересованима на тему „Приватизација спортских клубова, закон о спорту, проблеми у регулативи српског спорта“.

Други дан обележен је предавањем Звонка Марковића, председника Адвокатске коморе Крагујевац који је говорио на тему „Адвокатска комора“ и Дејана Гајића, потпредседника Адвокатске коморе Крагујевац који је студентима причао на тему „Анализа случаја“ . Истог дана је започета специјална едукација „Вештина заступања на главном претресу“ за студенте четврте године који у току школовања имају највиши просек и едукација је трајала два дана, а одржали су је Дејан Вељковић, виши тужилац у Чачку и Станислав Дукић, виши тужилац у Новом Пазару.

Трећег дана Дана правника од 11 часова у амфитеатру „проф. др Живомир Ђорћевић“, први пут је организован квиз "Шта знаш о праву?". Квиз се састојао из анаграма, загонетног појма, асоцијације и загонетне личности. Екипе су биле "НЕУРАЧУНЉИВИ" (Јована Милорадовић, Милош Пантелић, Андријана Јоксимовић), "ГАЈЕВЕ ТРИПАРТИЦИЈЕ" (Андријана Пантић, Александар Петровић, Катарина Тврдишић). Победник квиза је екипа "НЕУРАЧУНЉИВИ". Обе екипе су показале одлично знање, брзо размишљање и унеле дозу забаве и смеха.

Од 15 часова одржан је округли сто „Студентско организовање, проблеми Закона о високом образовању, запошљавање након завршетка Правног факултета“, а учесници су били председници Студентских парламената и студенти продекани државних Правних факултета у Србији.

Mанифестација ДАНИ ПРАВНИКА, завршена је у Женеви Лукс – Супериор, 25. новембра 2015. године.

Фото:

 
< Претходно   Следеће >