Почетак
Међународни научни округли сто “FAMILY AND SUCCESSION LAW – COMPARATIVE AND PRIVATE INTERNATIONAL LAW ASPECTS” („ПОРОДИЧНО И НАСЛЕДНО ПРАВО – АСПЕКТИ УПОРЕДНОГ И МЕЂУНАРОДНОГ ПРИВАТНОГ ПРАВА“)
уторак, 19 мај 2015

Дана 15.05.2015. године, на Правном факултету у Крагујевцу свечано је обележен почетак рада Центра за међународно и упоредно приватно право и одржан међународни научни округли сто под називом “FAMILY AND SUCCESSION LAW – COMPARATIVE AND PRIVATE INTERNATIONAL LAW ASPECTS” („ПОРОДИЧНО И НАСЛЕДНО ПРАВО – АСПЕКТИ УПОРЕДНОГ И МЕЂУНАРОДНОГ ПРИВАТНОГ ПРАВА“).

Две основне теме округлог стола су: Сурогат материнство у упоредном и међународном породичном праву и Уговори у упоредном и међународном наследном праву.

На округлом столу излагачи и модератори су били професори са Правног факултета у Крагујевцу, Правног факултета у Нишу, као и гости из Немачке – prof. Dr Denis Solomon, професор са Правног факултета у Пасау и директор Института за међународно и упоредно право, Др Наташа Хаџимановић, са Макс Планк Института за упоредно и међународно приватно право у Хамбургу, као и Dr Andreas Köhler, са Правног факултета у Пасау. 

Службени језик на округлом столу био је енглески.

Агенду скупа можете преузети са следећег линка:

Фото:

 
< Претходно   Следеће >