QR код
Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow Предавање Њ.С. Патријарха српског г. Порфирија
Предавање Њ.С. Патријарха српског г. Порфирија
четвртак, 28 април 2022

Њ.С. Патријарх српски г. Порфирије одржао је предавање на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу у четвртак, 28. априла 2022. године.

Његова Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Порфирије

Човек - биће вере била је тема предавања које је Његова светост патријарх српски господин Порфирије, у присуству ректора Универзитета у Крагујевцу, градоначелника Крагујевца, епископа шумадијског господина Јована, декана и професора, одржао студентима на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу.

Декан Правног факултета Универзитета у Крагујевцу проф. др Драган Вујисић истакао је да је предавање Човек - биће вере један од начина на који Правни факултет обележава 30 година од како је студијски програм права оплемењен Црквеним правом. Он је подсетио да је на овом факултету одбрањена докторска дисертација на тему Правног положаја цркава и верских заједница у Србији и Црној Гори, као и да су студенти Правног факултета 1991. године, први након Другог светског рата, прославили Светог Саву у академском простору, обнављајући тиме традицију установљену на Лицеју у Крагујевцу још давне 1840. године.

Изразивши задовољство што је на Универзитету у Крагујевцу и што је у прилици да се сретне са студентима, патријарх Порфирије је истакао да је предавање Човек - биће вере гласно размишљање о питањима смисла живота и постојања и позвао студенте да и сами размишљајући о овој теми граде свој однос према ономе што су чули, а што је изношење онога што у себи има један човек и хришћанин.

Предавање Њ. св. патријарха српског господина Порфирија изазвало је велико интересовање студената и представника академске заједнице Универзитета у Крагујевцу, као и грађанства, па је простор амфитеатра Правног факултета био испуњен  до последњег места.

По завршетку предавања студенти су изразили жељу да се непосредно обрате Патријарху и са њим размене идеје са одржаног предавања, што је он са посебним задовољством и пажњом прихватио.

Фото:

Одабране видео клипове предавања можете погледати на нашем Youtube каналу кликом на следећи линк:

 
< Претходно   Следеће >