Почетак
Студенти Правног факултета победници Регионалног Moot Court такмичења из области људских права
понедељак, 20 мај 2019

Студенти Правног факултета Универзитета у Крагујевцу победници су Регионалног Moot Court такмичења из области људских права, које организује Civil Rights Defenders, које се одвијало у Бањој Луци од 17-19. маја 2019. године.

У конкуренцији 12 правних факултета (Правни факултет у Нишу, Правни факултет у Новом Саду, Правни факултет у Скопљу, Правни факултет у Загребу, Правни факултет у Ријеци, Правни факултет у Сплиту, Правни факултет у Тирани, Правни факултет у Сарајеву, Правни факултет у Мостару, Правни факултет у Љубљани и Правни факултет у Подгорици), студенти нашег Факултета показали су најбоље знање из области људских права.

Након што су прошли групну фазу такмичења, екипа Правног факултета у Крагујевцу је у полуфиналу савладала тимове са правних факултета у Загребу (24:21) и Нишу (28:17), те у финалу тим Правног факултета у Сарајеву резултатом 77:74.

Овом победом наш тим ће се у великом финалу, које ће бити одржано у Стразбуру крајем ове године, надметати са победником нордијске лиге.

Тим Правног факултета у Крагујевцу чине: Јелена Станисављевић, Амина Ровчанин, Урош Лазаревић, Саша Туцаковић, Дијана Стефановић и Невена Јовановић. Тренери тима су доц. Др Вељко Турањанин и Сузана Миливојевић.

Фото:

 
< Претходно   Следеће >