QR код
Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow Студенти Правног факултета победници Регионалног Moot Court такмичења из области људских права
Студенти Правног факултета победници Регионалног Moot Court такмичења из области људских права
понедељак, 20 мај 2019

Студенти Правног факултета Универзитета у Крагујевцу победници су Регионалног Moot Court такмичења из области људских права, које организује Civil Rights Defenders, које се одвијало у Бањој Луци од 17-19. маја 2019. године.

У конкуренцији 12 правних факултета (Правни факултет у Нишу, Правни факултет у Новом Саду, Правни факултет у Скопљу, Правни факултет у Загребу, Правни факултет у Ријеци, Правни факултет у Сплиту, Правни факултет у Тирани, Правни факултет у Сарајеву, Правни факултет у Мостару, Правни факултет у Љубљани и Правни факултет у Подгорици), студенти нашег Факултета показали су најбоље знање из области људских права.

Након што су прошли групну фазу такмичења, екипа Правног факултета у Крагујевцу је у полуфиналу савладала тимове са правних факултета у Загребу (24:21) и Нишу (28:17), те у финалу тим Правног факултета у Сарајеву резултатом 77:74.

Овом победом наш тим ће се у великом финалу, које ће бити одржано у Стразбуру крајем ове године, надметати са победником нордијске лиге.

Тим Правног факултета у Крагујевцу чине: Јелена Станисављевић, Амина Ровчанин, Урош Лазаревић, Саша Туцаковић, Дијана Стефановић и Невена Јовановић. Тренери тима су доц. Др Вељко Турањанин и Сузана Миливојевић.

Фото:

 
< Претходно   Следеће >