Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow ОДРЖАНО САВЕТОВАЊЕ "ПРАВНА СИГУРНОСТ КАО ПОСПЕШУЈУЋИ ФАКТОР ЗА ДИРЕКТНЕ СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ"
ОДРЖАНО САВЕТОВАЊЕ "ПРАВНА СИГУРНОСТ КАО ПОСПЕШУЈУЋИ ФАКТОР ЗА ДИРЕКТНЕ СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ"
петак, 15 април 2016

У организацији Правног факултета Универзитета у Крагујевцу и Фондације „Hanns Seidel“ одржано је међународно саветовање под називом "Правна сигурност као поспешујући фактор за директне стране инвестиције" током 13. и 14. априла 2016. године у хотелу "Крагујевац".

Саветовање је отворио проф. др Станко Бејатовић, декан Правног факултета у Крагујевцу, а присутне су поздравили и Мирољуб Томић, Високи савет судства, проф. др Радован Вукадиновић, директор Института за правне и друштвене науке Правног факултета у Крагујевцу, Lutz Kober, руководилац представништва Фондације "Hanns Seidel" за Србију и Црну Гору и Дубравка Дамјановић, председница Апелационог суда у Крагујевцу.

Укупно 55 референата из пет држава, Србије, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске, Црне Горе и Македоније, представило је 44 реферата различитих институција из области права, међу којима су: научно-образовне институције: Правни факултет у Крагујевцу, Правни факултет у Београду, Правни факултет у Нишу, Правни факултет у Бањој Луци, Правни факултет у Подгорици, Правни факултет у Зеници, Државни универзитет у Новом Пазару, Факултет за безбедност у Београду, Криминалистичко-полицијска академија, Висока школа унутрашњих послова БиХ, Факултет за безбедност у Скопљу, Институт за упоредно право, Институт за криминолошка и социолошка истраживања, Природно-математички факултет у Нишу; судови и тужилаштва: Високи савет судства, Апелациони суд у Крагујевцу, Апелациони суд у Нишу, Више јавно тужилаштво у Новом Пазару, Виши суд у Новом Пазару; као и представници Министарства правде Републике Србије, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, затим Регионалне привредне коморе Крагујевца и Привредне коморе Републике Српске.

Саветовање се састојало од три панела која су одржана током два дана Саветовања. Први панел на тему "Привредно законодавства и стране инвестиције" модерирао је проф. др Радован Вукадиновић, други панел на тему ”Кривично законодавство и стране инвестиције” др Јован Ћирић, док је трећи панел под називом ”Друге грана права и стране инвестиције” модерирао проф. др Срђан Ђорђевић.

Програм рада саветовања "Правна сигурност као поспешујући фактор за директне стране инвестиције":

Фото:

 
< Претходно   Следеће >