Почетак
ОДРЖАНО САВЕТОВАЊЕ "ПРАВНА СИГУРНОСТ КАО ПОСПЕШУЈУЋИ ФАКТОР ЗА ДИРЕКТНЕ СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ"
петак, 15 април 2016

У организацији Правног факултета Универзитета у Крагујевцу и Фондације „Hanns Seidel“ одржано је међународно саветовање под називом "Правна сигурност као поспешујући фактор за директне стране инвестиције" током 13. и 14. априла 2016. године у хотелу "Крагујевац".

Саветовање је отворио проф. др Станко Бејатовић, декан Правног факултета у Крагујевцу, а присутне су поздравили и Мирољуб Томић, Високи савет судства, проф. др Радован Вукадиновић, директор Института за правне и друштвене науке Правног факултета у Крагујевцу, Lutz Kober, руководилац представништва Фондације "Hanns Seidel" за Србију и Црну Гору и Дубравка Дамјановић, председница Апелационог суда у Крагујевцу.

Укупно 55 референата из пет држава, Србије, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске, Црне Горе и Македоније, представило је 44 реферата различитих институција из области права, међу којима су: научно-образовне институције: Правни факултет у Крагујевцу, Правни факултет у Београду, Правни факултет у Нишу, Правни факултет у Бањој Луци, Правни факултет у Подгорици, Правни факултет у Зеници, Државни универзитет у Новом Пазару, Факултет за безбедност у Београду, Криминалистичко-полицијска академија, Висока школа унутрашњих послова БиХ, Факултет за безбедност у Скопљу, Институт за упоредно право, Институт за криминолошка и социолошка истраживања, Природно-математички факултет у Нишу; судови и тужилаштва: Високи савет судства, Апелациони суд у Крагујевцу, Апелациони суд у Нишу, Више јавно тужилаштво у Новом Пазару, Виши суд у Новом Пазару; као и представници Министарства правде Републике Србије, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, затим Регионалне привредне коморе Крагујевца и Привредне коморе Републике Српске.

Саветовање се састојало од три панела која су одржана током два дана Саветовања. Први панел на тему "Привредно законодавства и стране инвестиције" модерирао је проф. др Радован Вукадиновић, други панел на тему ”Кривично законодавство и стране инвестиције” др Јован Ћирић, док је трећи панел под називом ”Друге грана права и стране инвестиције” модерирао проф. др Срђан Ђорђевић.

Програм рада саветовања "Правна сигурност као поспешујући фактор за директне стране инвестиције":

Фото:

 
< Претходно   Следеће >