Почетак
Јавна расправа на тему Промене Устава Републике Србије у току приступања Европској унији
уторак, 13 јун 2017

На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу 12. јуна 2017. године, одржана је јавна расправа на тему Промене Устава Републике Србије у току приступања Европској унији.

На јавној расправи су говорили: др Владимир Међак, Европски покрет у Србији, Тара Тепавац, Европски покрет у Србији, и проф. др Радован Вукадиновић, Правни факултет Универзитета у Крагујевцу. Модератор је био Ђорђе Мићић. Дебати су присуствовали представници судова и јавних тужилаштава са седиштем у Крагујевцу, Заменик Заштитника грађана Крагујевца, адвокати, као и професори, асистенти и студенти Правног факултета у Крагујевцу. 

На скупу је указано на изазове у поступку промене Устава РС током приступања ЕУ и потребу покретања свеобухватне јавне расправе којом ће се омогућити учешће и допринос организованог цивилног друштва. У том светлу, представљена су конкретна решења како променити Устав, са посебним освртом на позицију независних органа у будућем Уставу Србије.

Јавни догађај је организовао Европски покрет у Србији у оквиру пројекта Промене устава на путу ка ЕУ који финансијски подржава амбасада Краљевине Холандије у Србији у оквиру МАТРА програма Министарства спољних послова Краљевине Холандије.

Фото:

 
< Претходно   Следеће >