Почетак
Јавни позив студентима за учешће у раду Студентске радионице за Привредно право
понедељак, 13 фебруар 2017

У летњем семестру школске 2014/2015. године на Правном факултету у Крагујевцу почела је са радом Студентска радионица за Привредно право. Циљ радионице је проширивање знања студената из предмета који припадају ужој привредно - правној научној области, а пре свега њихово оспособљавање за практичан рад и решавање практичних случајева. Поред тога, у оквиру радионице ће се вршити припрема студената Правног факултета у Крагујевцу за учешће на такмичењу "Big Deal", као и избор студената који ће представљати наш факултет на том такмичењу (од 2015. године само студенти који учествују у раду радионице могу конкурисати за учешће за учешће на такмичењу "Big Deal").

Најзначајније активности Студентске радионице за Привредно право су продубљеније обрађивање питања и проблема из области привредног права, решавање практичних задатака, анализа судских пресуда, обучавање студената за писање правних аката од значаја за област привреде, као и за састављање уговора у привреди, организовање стручних екскурзија итд. Део активности спроводиће се кроз рад са судијама Привредног суда из Крагујевца и адвокатима специјализованим за област привредног права.

Свим студентима који буду учествовали у раду радионице на крају семестра биће додељени сертификати о учешћу у радионици. Тада ће бити извршен и избор петоро најистакнутијих студената, који ће потом бити представници нашег факултета на такмичењу "Big Deal". Ти студенти би касније кроз такмичење имали прилику да се изборе за праксу у реномираној адвокатској канцеларији "Јанковић-Поповић-Митић" из Београда.

Позивају се заинтересовани студенти треће и четврте године Правног факултета у Крагујевцу да се пријаве за учешће у раду Студентске радионице за Привредно право. У раду радионице учествоваће до 15 студената. Рок за подношење пријава је 28. фебруар 2017. године. Пријаве слати електронским путем на e-mail адресу Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. . Критеријуми за избор студената су: просечна оцена остварена у току студија, број положених испита и општи утисак који су студенти оставили на предавањима и вежбама, а посебно са аспекта њиховог сналажења у решавању практичних проблема.

 
< Претходно   Следеће >