Почетак arrow Међународна сарадња arrow Оснивање мреже правних факултета Југоисточне Европе
Оснивање мреже правних факултета Југоисточне Европе Штампај

25. марта 2011. је у Ректорату Универзитета "Св. Кирил и Методиј" у Скопљу званично je основана Мрежа правних факултета Југоисточне Европе (SEELS). Присутнима су се обратили проф. др Велимир Стојковски, ректор Универзитета "Св. Кирил и Методиј", проф. др Борче Давитковски, декан Правног факултета "Јустинијан Први" у Скопљу, др Васко Наумовски, заменик Председника Владе Републике Македоније за европска питања, г-ђа Улрике Марија Кноц, амбасадор Савезне Републике Немачке у Македонији, др Томас Мајер, пројект менаџер GIZ.

 

Мрежу правних факултета Југоисточне Европе су основали Правни факултет Универзитета у Тирани (Албанија), Правни факултет Универзитета у Сарајеву (Босна и Херцеговина), Правни факултет Универзитета у Зеници (Босна и Херцеговина), Правни факултет Универзитета у Загребу (Хрватска), Правни факултет Универзитета у Сплиту (Хрватска), Правни факултет Универзитета у Београду (Србија), Правни факултет Универзитета у Крагујевцу (Србија), Правни факултет Унивезитета у Нишу (Србија), Правни факултет "Јустинијан Први" Универзитета "Св. Кирил и Методиј" у Скопљу (Македонија) и Правни факултет Универзитета Црне Горе (Црна Гора), уз подршку владе Савезне Републике Немачке имплементиране преко Немачког удружења за међународну сарадњу (GIZ) - Отвореног регионалног фонда за Југоисточну Европу - правна реформа.

Циљ оснивања SEELS је јачање сарадње и конкурентности државних правних факултета региона као и унапређење капацитета академских институција. Оснивањем SEELS-а ће се повећати регионална размена правног академског знања и искуства и информисаности.  Центар мреже ће бити на Правном факултету "Јустинијан Први" у Скопљу.

Овде можете преузети извод из Повеље о оснивању SEELS:

 

 
< Претходно   Следеће >