Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow СЕМИНАР „НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ НОВИНЕ У НОВОМ ПРЕДЛОГУ ЗАКОНА О ЈАВНИМ НАБАВКАМА СА ОСВРТОМ НА АКТУЕЛНА ПИТАЊА ИЗ ТРЕНУТНО ВАЖЕЋЕГ ЗАКОНА"
СЕМИНАР „НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ НОВИНЕ У НОВОМ ПРЕДЛОГУ ЗАКОНА О ЈАВНИМ НАБАВКАМА СА ОСВРТОМ НА АКТУЕЛНА ПИТАЊА ИЗ ТРЕНУТНО ВАЖЕЋЕГ ЗАКОНА"
петак, 01 новембар 2019

Правни факултет Универзитета у Крагујевцу организује семинар под називом: "Најзначајније новине у новом предлогу Закона о јавним набавкама са освртом на актуелна питања из тренутно важећег закона".

22.11.2019. године (петак)

На седници од 23.09.2019. године Влада Републике Србије утврдила је Предлог закона о јавним набавкама како би се обезбедила усаглашеност са правним тековинама Европске уније у овој области, благовремено, пре приступања наше земље ЕУ.

Ефекти примене новог Закона треба да се огледају, пре свега, у ефикаснијем спровођењу поступака јавних набавки, смањењу трошкова и административних процедура, заштити малих и средњих предузећа од негативних последица централизације јавних набавки, као и ефикаснијој заштити права у току саме процедуре.

Предложена решења имају за циљ спречавање коруптивног понашања, бољу конкурентност и потпуно отворено оглашавање у поступку јавне набавке.

Привредним субјектима ће се новим законом указивати на пословне прилике и омогућити проширивање базе уговарача на локалном, регионалном, националном и међународном нивоу, што ће у великој мери утицати и на развој тржишта.

Посебан акценат стављен је на борбу против корупције – повећањем транспарентности и старањем о томе да привредни субјекти, јавност, медији и други учесници, буду обавештени о могућностима за доделу уговора, као и о понуђачима којима су уговори додељени.

Новим законом предвиђено је и бесплатно објављивање свих огласа о јавним набавкама на Порталу за јавне набавке, чиме се додатно обезбеђује транспарентност поступка.

Како би упознао заинтересоване субјекте са одредбама Предлога закона о јавним набавкама али и ради отклањања недоумица у примени тренутно важећег, Правни факултет Универзитета у Крагујевцу организује семинар под називом: „Најзначајније новине у новом предлогу Закона о јавним набавкама са освртом на актуелна питања из тренутно важећег закона".

Време одржавања семинара: 22.11.2019. године (петак) у периоду од 10:00 часова до 15:00 часова.

Место одржавања семинара: Улица Јована Цвијића бр. 1, 34000 Крагујевац, свечана сала Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

Пријаву за семинар, која се налази у прилогу је неопходно попуњену послати до 20.11.2019. године на мејл: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. или на факс: 034/306-540.

Котизација за семинар износи 6.000,00 динара са ПДВ-ом по учеснику. Уплату котизације је неопходно извршити на рачун: 325-9500600026614-39 (прималац: ДУГА-СИСТЕМ д.о.о., Радоја домановића 1А, 34000 Крагујевац), са назнаком котизација за семинар: "Најзначајније новине у новом предлогу Закона о јавним набавкама са освртом на актуелна питања из тренутно важећег закона". Уплату извршити најкасније до 20. новембра 2019. године.

На семинару је могуће добити одговоре на питања везана за јавне набавке које тренутно спроводите/у којима тренутно учествујете, те је имајући то у виду неопходно да иста припремите пре семинара како би предавачи могли да Вам одговоре на њих током семинара.

Програм рада семинара налази се у посебном прилогу.

Особа за контакт: Дејан Вучинић, бр. телефона: 067/708-5412, e-mail: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.  

Прилози:

 
< Претходно   Следеће >