Почетак
ОДРЖАНО САВЕТОВАЊЕ "ПРАВНА ДРЖАВА И СТРУЧНОСТ ПРОЦЕСНИХ СУБЈЕКАТА КАО ИНСТРУМЕНТ СУПРОТСТАВЉАЊА КРИМИНАЛИТЕТУ" у периоду од 21. до 23. априла 2015. год.
петак, 24 април 2015

У организацији Правног факултета Универзитета у Крагујевцу и Фондације „Hanns Seidel“ одржано је међународно саветовање под називом "Правна држава и стручност процесних субјеката као инструмент супростављања криминалитету" у периоду од 21. до 23. априла 2015. године у Хотелу "Шумарице".

Саветовање је отворио проф. др Станко Бејатовић, декан Правног факултета у Крагујевцу, а присутне су поздравили проф. др Снежана Соковић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу, Lutz Kober, руководилац представништва  Фондације "Hanns Seidel" за Србију и Црну Гору, Дубравка Дамјановић, председница Апелационог суда у Крагујевцу и проф. др Радован Вукадиновић, професор Прaвног факултета у Крагујевцу.

На Саветовању је било 67 учесника с 62 реферата из седам земаља: Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније, Републике Српске, Казахстана и Русије, а представници су различитих институција из области права - научно-образовне институције: Правни факултет у Крагујевцу, Правни факултет у Београду, Правни факултет у Новом Саду, Правни факултет у Нишу, Државни универзитет у Новом Пазару, Факултет безбедности, Криминалистичко-полицијска академија, Правосудна академија, Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију у Београду, Правни факултет у Бањој Луци, Правни факултет у Љубљани, Правни факултет "Апеирон" у Бањој Луци, Правни факултет у Сарајеву, Правни факултет у Зеници, Висока школа унутрашњих послова БиХ, Висока школа модерног бизниса у Београду, Институт за упоредно право, Правни факултет у Кемерову - судови и тужилаштва: Високи савет судства, Републичко јавно тужилаштво, Апелационо јавно тужилаштво у Београду, Основно јавно тужилаштво у Крагујевцу, Апелациони суд у Крагујевцу, Више јавно тужилаштво у Новом Пазару, Више јавно тужилаштво у Краљеву, Уставни суд БиХ, Тужилаштво БиХ, као и представници адвокатуре, МУП-а Републике Српске и експерти из области међународне безбедности.

Саветовање се састојало од три тематске целине - прва носи назив "Стручност процесних субјеката и други фактори супростављања криминалитету и искуства у примени - општа разматрања"; друга тематкса целина - "Стручност процесних субјеката и други фактори супростављања криминалитету и искуства у примени - поједини институти"; трећа - "Стручност процесних субјеката и други фактори супростављања криминалитету и искуства у примени - компатавина законодавства и искуства у примени".

Фото:

 

 
< Претходно   Следеће >