QR код
Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow Семинар "МЕДИЈИ: МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ, МЕДИЈСКО ПРАВО И ЈАВНИ НАСТУП"
Семинар "МЕДИЈИ: МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ, МЕДИЈСКО ПРАВО И ЈАВНИ НАСТУП"
среда, 26 мај 2021

У периоду од 18. до 21. маја у Студентском одмаралишту "Ратко Митровић" одржан је четврти семинар на Златибору са темом МЕДИЈИ: МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ, МЕДИЈСКО ПРАВО И ЈАВНИ НАСТУП.

На овогодишњој манифестацији присуствовало је 130 учесника, студената Правног факултета као и других факултета Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Нишу. Целодневно предавање на поменуту тему држао је низ стручних предавача који су током 19. маја у две сесије упознали учеснике за основама медијског права и јавног наступа, а ниво медијске писмености у значајнон мери унапредили.

Семинар је отворио председник Студентског парламента Давид Достанић са обраћањем свим присутним учесницима, гостима и предавачима. Након чега је дипломирани правник Милан Криловић одржао интерактивно предавање на тему медијске писмености. Проф. др Јелена Вучковић је у оквиру свог излагања говорила на тему медија у време дигитализације - традиционални медији и друствене мрезе. Новинар и аутор емисија Досије, На месту злочина и Иза решетака господин Машан Лекић одговарао је на питања у виду интервјуа, а у вези са новинарским послом, положају њега као новинара и аутора емисија и сва друга питања везана за његов рад. У улози предавача појавила се и новинарка Сузана Еленис аутор листа Лидер и дугогодишњи новинар у Русији, говорила је на тему њеног рада и искуства у Русији и разликама у односу на нашу земљу. Семинар је затворен предавањем проф. др Срђана Владетића и студената-демонстратора Анђеле Лукић и Кристине Радовић. Они су на један иновативан начин студенте упутилу у основе јавног наступа и садржајним предавањем пренели богато знање и искуство које поседују.

Учесници семинара су такође имали прилику да своје времену утроше на разнолике садржаје забавног и едукативног карактера које нуди Златибор као туристичка дестинација.

Студентски Парламент се још једном захваљује свим предавачима, гостима, студентима, као и Правном факултету, надамо се да ћемо наставити традицију одржавања оваквих семинара.

Фото галерија:

Видео клипове предавања о јавном наступу проф. др Срђана Владетића и студената-демонстратора Анђеле Лукић и Кристине Радовић са семинара "Медији: медијска писменост, медијско право и јавни наступ" можете погледати кликом на следећи линк:

 

 
< Претходно   Следеће >