Почетак
Полиција и правосудни органи као гарант слободе и безбедности у правној држави
Научни скупови

Скуп "Полиција и правосудни органи као гарант слободе и безбедности у правној држави" ће се одржати на Тари у периоду од 23. до 25.05.2017. године у суорганизацији Правног факултета Универзитета у Крагујевцу и Hanns Seidel фондације. Позивају се сви који желе да узму учешће да тему реферата пријаве до 15.02.2017. године на мејл Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. .

Зборник радова можете преузети кликом на следећи линк:

Детаљније...
 
ОДРЖАНО XII МАЈСКО САВЕТОВАЊЕ
Научни скупови

У организацији Правног факултета у Крагујевцу у петак, 13. маја 2016. године одржан је дванаести међународни научни скуп „Мајско саветовање“ на тему „Услуге и услужна правила“.

Детаљније...
 
ОДРЖАНО САВЕТОВАЊЕ "ПРАВНА СИГУРНОСТ КАО ПОСПЕШУЈУЋИ ФАКТОР ЗА ДИРЕКТНЕ СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ"
Научни скупови

У организацији Правног факултета Универзитета у Крагујевцу и Фондације „Hanns Seidel“ одржано је међународно саветовање под називом "Правна сигурност као поспешујући фактор за директне стране инвестиције" током 13. и 14. априла 2016. године у хотелу "Крагујевац".

Детаљније...
 
Међународни научни округли сто “FAMILY AND SUCCESSION LAW – COMPARATIVE AND PRIVATE INTERNATIONAL LAW ASPECTS” („ПОРОДИЧНО И НАСЛЕДНО ПРАВО – АСПЕКТИ УПОРЕДНОГ И МЕЂУНАРОДНОГ ПРИВАТНОГ ПРАВА“)
Научни скупови

Дана 15.05.2015. године, на Правном факултету у Крагујевцу свечано је обележен почетак рада Центра за међународно и упоредно приватно право и одржан међународни научни округли сто под називом “FAMILY AND SUCCESSION LAW – COMPARATIVE AND PRIVATE INTERNATIONAL LAW ASPECTS” („ПОРОДИЧНО И НАСЛЕДНО ПРАВО – АСПЕКТИ УПОРЕДНОГ И МЕЂУНАРОДНОГ ПРИВАТНОГ ПРАВА“).

Две основне теме округлог стола су: Сурогат материнство у упоредном и међународном породичном праву и Уговори у упоредном и међународном наследном праву.

Детаљније...
 
ОДРЖАНО 11. МАЈСКО САВЕТОВАЊЕ НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ У КРАГУЈЕВЦУ
Научни скупови

Једанаести по реду међународни научни скуп „Мајско саветовање“ одржан је у петак, 8. маја 2015. године на тему „Услуге и заштита корисника“ на Правном факултету у Крагујевцу. Након поздравне речи проф. др Миодрага Мићовића, учесници су изложили реферате у неколико тематских целина - начелна разматрања о услугама, пословне и прометне услуге, финансијске и банкарске услуге, осигурање, туризам, спорт, услуге од општег интереса, интелектуална својина и услуге, здравство и социјална заштита, управа, образовање, промена права и заштита корисника услуга и услуге и друга са њима повезана питања.

На једанаестом „Мајском саветовању“ су се представили референти из Србије, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Македоније.

Детаљније...
 
ОДРЖАНО САВЕТОВАЊЕ "ПРАВНА ДРЖАВА И СТРУЧНОСТ ПРОЦЕСНИХ СУБЈЕКАТА КАО ИНСТРУМЕНТ СУПРОТСТАВЉАЊА КРИМИНАЛИТЕТУ" у периоду од 21. до 23. априла 2015. год.
Научни скупови

У организацији Правног факултета Универзитета у Крагујевцу и Фондације „Hanns Seidel“ одржано је међународно саветовање под називом "Правна држава и стручност процесних субјеката као инструмент супростављања криминалитету" у периоду од 21. до 23. априла 2015. године у Хотелу "Шумарице".

Детаљније...
 
Међународна конференција "Правна држава и стручност процесних субјеката као инструмент супротстављања криминалитету" - 21-23. априла 2015.
Научни скупови

Правни факултет Универзитета у Крагујевцу организује међународну конференцију под називом "Правна држава и стручност процесних субјеката као инструмент супротстављања криминалитету". Научни скуп ће бити одржан у периоду од 21-23. априла 2015. године у хотелу "Шумарице".

Детаљније...
 
ОДРЖАНО Х МАЈСКО САВЕТОВАЊЕ
Научни скупови

У организацији Института за правне и друштвене науке Правног факултета Универзитета у Крагујевцу у петак, 9. маја 2014. године, одржано је Х Мајско саветовање на тему "Услужни послови". Саветовање је отворио директор Института за правне и друштвене науке, проф. др Миодраг Мићовић, а затим је в. д. декана, проф. др Ненад Ђурђевић поздравио учеснике и госте скупа.

Детаљније...
 
X МЕЂУНАРОДНО МАЈСКО САВЕТОВАЊE "УСЛУЖНИ ПОСЛОВИ"
Научни скупови

Институт за правне и друштвене науке Правног факултета у Крагујевцу приступиo je припремама X Мајског саветовања, које ће се одржати 9. и 10. маја 2014. године на Правном факултету у Крагујевцу.

Саветовање ће бити одржано под називом: "УСЛУЖНИ ПОСЛОВИ".

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 9 of 24