Предавање начелника Шумадијског управног округа
Општа обавештења

Начелник Шумадијског управног округа, господин Дамјан Срејић, одржао је предавање студентима треће године из тематске јединице која се односи на управне округе (појам и врсте, послови и задаци управног округа, начелник управног округа), с посебним освртом на Шумадијски управни округ.

Детаљније...
 
Учешће на међународном конгресу
Општа обавештења

Професор др Емилија Станковић је од 5-9 октобра учествовала на конгресу који је организовало Southern African Society of Legal Historians под називом Legislation in the Western Legal Tradition. Назив реферата је Serbian Civil Code-the fourth codification in Europe. Tакође је била председавајући сесије на истој конференцији.

Детаљније...
 
СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ 2015/2016. ГОДИНЕ
Општа обавештења

У амфитеатру Правног факултета Универзитета у Крагујевцу у четвртак, 1. октобра 2015. године, одржан је свечани пријем нове генерације студената поводом почетка нове школске године. Након изведбе академске и студентске химне хора ФИЛУМ-а, поздравне речи студентима и гостима упутили су проф. др Станко Бејатовић, декан Правног факултета у Крагујевцу, проф. др Небојша Арсенијевић, ректор Универзитета у Крагујевцу, а затим су студенте прве године поздравили представници студената, Бојана Аврамовић, председница Студентског парламента и Александар Радојичић, студент продекан.

Детаљније...
 
СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДОДЕЛЕ ДИПЛОМА СТУДЕНТИМА ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА
Општа обавештења

У понедељак, 15. јуна 2015. године у амфитеатру Правног факултета у Крагујевцу, одржана је свечаност поводом додела диплома студентима који су завршили основне четворогодишње академске студије. Церемонију доделе диплома отворио је декан, проф. др Станко Бејатовић. Након наступа уметника са ФИЛУМ-а, студентима су додељене дипломе.

Детаљније...
 
Посета адвокатској канцеларији "Јанковић-Поповић-Митић"
Општа обавештења

У оквиру раду Студентске радионице за Привредно право, 26. маја 2015. године, студенти Правног факултета у Крагујевцу посетили су адвокатску канцеларију "Јанковић-Поповић-Митић". Студентима је, најпре, одржано предавање на тему "Фазе М&А трансакције".

Детаљније...
 
Предавање судије Врховног касационог суда Предрага Трифуновића у оквиру радионице за радно право
Општа обавештења

У среду 27.05.2015. године, у оквиру радионице за радно право, предавање је одржао судија Врховног касационог суда Предраг Трифуновић.

Предавању су присуствовали студенти који похађају радионицу за радно право, као и заинтересовани студенти треће и четврте године основних студија. Тема предавања је била судско решавање радних спорова, уз осврт на многобројне примере из праксе предавача. На крају предавања одржана је симулација суђења у којем су учествовали студенти.

Детаљније...
 
Посета Заводу за интелектуалну својину
Општа обавештења

У оквиру рада Студентске радионице за Привредно право, 23. априла 2015. године, организована је стручна екскурзија у којој су студенти Правног факултета у Крагујевцу посетили Завод за интелектуалну својину у Београду.

Детаљније...
 
Предавање миритеља др Данила Рончевића
Општа обавештења

У четвртак 14.05.2015. године у оквиру радионице за радно право предавање је одржао др Данило Рончевић миритељ у Агенцији за мирно решавање радних спорова.

Детаљније...
 
ПОЧЕО СЕМИНАР AMEРИЧКОГ СУДИЈЕ Frank LaBude
Општа обавештења

На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу у понедељак, 4. маја 2015. године, почео је семинар за студенте који одржава уважени судија Frank LaBuda из Њујорка. Семинар се одржава у периоду од 4. до 8. маја 2015. године не енглеском језику.

Теме семинара су: „Полицијске процедуре у САД и кривично материјално и процесно право“ и „Трговина људима у САД и у свету“.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 82 - 90 of 200