Почетак arrow Студенти arrow Регистар студентских организација
Удружење студената права

Удружење студената Правног факултета

заступник: Стефан Ђорђевић

контакт: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.

Удружење студената права Задовољство нам је да вас обавестимо да су студенти Правног факултета Универзитета у Крагујевцу основали нову организацију „Удружење студената права“ (УСП), као организацију свих студената.Организација је основана са циљем да афирмише студенте, затим да ради на остваривању њихових права и интереса, да представља студенте на што бољи начин, што све води ка бољем представљању нашег факултета.

Намера удружења је да у сарадњи са, првенствено студентима, али и професорима и управом факултета реализује велики број акција.

Нудимо велики број, уз вашу подршку изводљивих, идеја. Њих ће бити и много више, што ће се и видети у свакодневном раду УСП-а са студентима и професорима. Уколико будете желели да детаљније причамо о свему, можете нас пронаћи на факултету и придружити нам се.

Ово су неке од идеја: 

  • Повезивање са донаторима и прикупљање средстава за реконструкцију амфитеатра и факултета уопште, покретање студентских новина и пружање бољих и пријатнијих услова за рад.
  • Утврђивање критеријума за избор студената на представничка места на факултету, у које ће спадати: успех на факултету, залагање на афирмацији, односно представљању факултета и студената, као и успех у одговарајућим активностима - новинарским, спортским, културним и сл.
  • Благовремено објављивање распоред испита, како би студенти испланирали своје време, и притом уштедели нека новчана средства. Залагање за бољи рад студентске службе и ефикасније вођење евиденције о пријављеним испитима, променама испитивача и друго, тежња ка електронској пријави испита.
  • Стварање могућности да се извесни испити полажу иако је студент пренео одређени број испита из претходне године, односно успостављања компатибилитета испита.
  • Боља сарадња са Студентским центром Крагујевац - пружање свих информација везаних за домове, стипендије, кредите и др. на самом факултету, без потребе одласка у студентски центар ради добијања истих информација.
  • Остваривање сарадње са Правним факултетима у Србији у смислу организовања разних такмичења - у писању тужби, молби, жалби, захтева, пресуда.
  • Увођење практичне наставе у што већој мери као подстицај за будући рад и посао који следи након студија. Импровизовање суднице где ће се пракса највише вршити, где ће се студенти упознавати са материјалним и процесним правом, где ће стицати извесно искуство за будуће послове, да оваква настава и овакве вежбе у највећој мери утичу на предиспитне поене и оцене приликом полагања испита.
  • Организовање радионице у вези са различитим законима, Уставом и другим актима који се доносе на нивоу Републике Србије; коментарисање заједно са професорима, а све ради боље информисаности студената у вези са актуелни збивањима у правној регулативи.
Ово су неке од идеја и ваше ће добро доћи. Видимо се на факултету.