Почетак arrow Студенти arrow Упис на факултет arrow Водич за пријављивање за полагање пријемног испита
Водич за пријављивање за полагање пријемног испита

У Конкурсу за упис у прву годину основних академских студија на Правном факултету у Крагујевцу - други конкурсни рок су наведене све битне и званичне информације у вези пријемног испита.

Обичним језиком, да бисте се пријавили за полагање пријемног испита потребно је, поред подразумеваног знања, спремити и нешто документације.

Што се тиче знања, пријемни испит се полаже из Српског језика и Историје, по програму гимназије општег смера. За припрему пријемног испита пожељно је преузети са нашег сајта Информатор за упис. У информатору се, поред осталог, налазе и питања која се спремају за полагање пријемног испита. Од наведених питања на пријемном ће вам "пасти" 30 питања из Српског језика и 30 питања из Историје.

Што се тиче документације, најједноставније и најбрже је урадити следеће:

а) Припремите: 1. Извод из матичне књиге рођених, 2. Диплому о завршеној средњој школи и 3. Сведочанства из све четири године средње школе.

Све то фотокопирајте у по једном примерку, дакле фотокопирајте извод из матичне књиге рођених у једном примерку, фотокопирајте диплому о завршеној средњој школи у једном примерку и фотокопирајте сведочанства из све четири године године средње школе, такође у једном примерку.

Битно је знати да фотокопије не морају бити оверене. У, рецимо, неку фасциклу, или шта вам је при руци, ставите и оригинале и фотокопије, потребни су вам и једно и друго. Оригинале носите на увид, и након увида ће вам бити враћени, док ће фотокопије бити задржане.

б) Припремите Пријаву. Потребно је попунити пријаву за полагање пријемног испита. Пријаву можете преузети са шалтера Студентске службе и попунити је приликом предаје докумената.

Међутим, уколико сте у могућности, пријаву можете преузети и са нашег сајта (налази се приложена и у Конкурсу), попунити је, одштампати и потписати.

Пријаву можете директно преузети и овде:

Уколико конкуришете за Општи смер преузмите: ОПШТИ СМЕР - ПРИЈАВА НА КОНКУРС за упис студената у прву годину 2019/2020

Уколико конкуришете за Смер Унутрашњи послови и безбедност преузмите: СМЕР УНУТРАШЊИ ПОСЛОВИ И БЕЗБЕДНОСТ - ПРИЈАВА НА КОНКУРС за упис у прву годину 2019/2020

Пошто постоје два смера, Општи и Унутрашњи послови и безбедност, ВАЖНО је обратити пажњу коју пријаву преузимате и попуњавате, да не бисте случајно попунили пријаву за смер за који не конкуришете.

Попуњену и потписану пријаву такође додате уз фотокопије и оригинале дипломе, сведочанстава и извода из матичне књиге рођених.

в) Припремите доказ о уплати надокнаде за полагање пријемног испита. То значи да требате попунити уплатницу и уплатити 7500 динара на жиро рачун број: 840-999666-79 и приложити примерак уплатнице.

У пољу "уплатилац" уписујете своје име и презиме и адресу становања. У пољу "сврха уплате" уписујете "Полагање пријемног испита". У пољу "прималац" уписује се "Правни факултет у Крагујевцу". У пољу "износ" уписује се износ који уплаћујете, дакле "7500,00". У пољу "рачун примаоца" уписује се "840-999666-79".

Пошто слика вреди више него хиљаду речи, пример попуњене уплатнице за полагање пријемног испита можете видети овде: ПРИМЕР ПОПУЊЕНЕ УПЛАТНИЦЕ

Уплату можете обавити у банци, пошти итд. Након уплате примерак уплатнице приложите уз већ припремљена документа из тачке а) и б)

На тај начин сте комплетирали документацију за пријаву за полагање пријемног испита.

Проверите ЈОШ ЈЕДНОМ, пажљиво и без журбе, да ли имате спремљено:

1. Извод из матичне књиге рођених, оригинал

2. Фотокопију Извода из матичне књиге рођених,

3. Диплому о завршеној средњој школи, оригинал,

4. Фотокопију Дипломе о завршеној средњој школи,

5. Сведочанства из првог, другог, трећег и четвртог разреда средње школе, оригинали,

6. Фотокопије сведочанстава првог, другог, трећег и четвртог разреда средње школе,

7. Попуњену и потписану пријаву за полагање пријемног испита. Проверите још једном да ли је пријава управо за смер који желите да упишете, односно да ли сте попунили одговарајућу пријаву.

8. Уплатницу накнаде за полагање пријемног испита.

Још једном, знајте да фотокопије не морају бити оверене, а оригинална документа ће вам бити враћена одмах на шалтеру, чим се обави увид у њих. Оригинале чувајте јер ће вам бити потребни касније, приликом уписа у прву годину.

Уколико је све од 1. до 8. припремљено и у реду, преостало је да наведено предате 30. августа или 2. или 3. септембра 2019. године у времену од 08:30 до 15 часова, на шалтерe Студентске службе.

---

Пријемни испит полаже се 5. септембра 2019. године, са почетком у 10:00 сати.

ПИТАЊА ЗА ПРИПРЕМУ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА се налазе у Информатору

За полагање пријемног испита неопходно је понети:

  1. Потврду о учешћу на Конкурсу коју кандидат добија приликом подношења докумената на Конкурс,
  2. Личну карту или пасош,
  3. Хемијску оловку или наливперо.
 
< Претходно   Следеће >
Све информације у вези уписа на факултет можете добити на телефоне 034/306-500, 306-510, 306-522, 306-528, 306-538, 306-541, 306-590 сваког радног дана од 09 до 15, као и на мејл Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.