Почетак
Предавање на тему: "Значај и улога Заштитника грађана града Крагујевца у остваривању и заштити људских и мањинских права"
четвртак, 29 децембар 2016

У среду, 28. децембра 2016.године, на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, одржано је предавање на тему: "Значај и улога Заштитника грађана града Крагујевца у остваривању и заштити људских и мањинских права".

Као учесници предавања, студентима са Крагујевачког универзитета, обратили су се др Зоран Јовановић, доцент на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, др Јелена Вучковић, доцент на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу и Иван Ковачевић, заменик Заштитника грађана града Крагујевца. 

Предавање представља део пројекта под називом "Бранитељи и бранитељке мањинских права" који спроводи Институт за европске послове из Београда, уз подршку амбасаде Сједињених Америчких Држава. Пројекат има за циљ да пружи студентима права, дипломираним правницима и свима онима који се школују за слична звања, могућност да директно доприносе унапређивању људских права у Србији и тиме унапреде вештине које ће им бити неопходне у послу који обављају или ће обављати.

Предавачи су, у оквиру предавања, најпре са научноног, а потом и практичног аспекта, упознали присутне са суштином, развојем, достигнућима и значајем људских и мањинских права, како у Србији, тако и шире и механизамом оставривања и заштите истих од стране институције Заштитника грађана на примеру града Крагујевца. Такође, учесници су детаљније упознати са радом Кнцеларије Заштитника грађана у Крагујевцу, значајем, ефикасношћу, проблемима у раду Канцеларије, као и најчешћим случајевима угрожавања и кршења права становника града Крагујевца.

На овај начин је указано на значај постојања и деловања институције Заштитника грађана на локалном нивоу, у заштити и остваривању људских и мањинских права, очување независности и непристрасности исте и отворен пут повезивања и сарадње Канцеларије Заштитника грађана у Крагујевцу и Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

Фото:

 
< Претходно   Следеће >