QR код
Почетак arrow Факултет arrow Библиотека
Библиотека

Библиотека Библиотека Правног факултета у Крагујевцу располаже значајним фондом монографских публикација, серијских публикација, закона, коментара закона, енциклопедијских издања. Међу њима има и врло ретких издања 80-тих И 90-тих година деветнаестог века. Библиотека поседује службена гласила република чланица бивше СФРЈ, као и службена гласила Савезне Републике Југославије, Републике Србије и Републике Црне Горе.

Библиотечки фонд покрива све области права, а садржи и мноштво наслова из историје, социологије, филозофије, економије, политикологије, религије и сл. Библиотека располаже великим бројем страних књига и часописа. У њеним фондовима се налазе готово све значајније домаће и светске енциклопедије као и комплетан Коментар Немачког грађанског законика.

Фондови се попуњавају куповином, разменом, поклоном и обавезним примерком. Важно је указати на сарадњу која постоји између библиотека Правних факултета са територије бивше Југославије. Тиме се, разменом између дотичних библиотека, у значајној мери попуњава библиотечки фонд новим насловима. Библиотека представља важну научно-истраживачку јединицу, и од користи је не само наставницима, сарадницима и студентима нашег Факултета, него и правницима и стручњацима из других установа у граду и региону.

Библиотеци је посредством рачунарске мреже Правног факултета омогућен излаз на АМРЕС и приступ великом броју база података. Запослени на Факултету, као и сви корисници академске мреже, имају преко интернета могућност приступа највећим електронским сервисима са 14.000 часописа - КОБСОН, pravnoj bazi PARAGRAF-NET, pravnoj bazi INDOK.

Каталошка обрада целокупног библиотечког фонда на Правном факултету у Крагујевцу одвија се коришћењем два програма: ISSIS и COBISS Истовремено се заводе све публикације у оба програма, при чему се подаци о монографским публикацијама преносе у програм КОРИСНИК, програм за задуживање и раздуживање – циркулацију.

У саставу Библиотеке налазе се две читаонице: читаоница за студенте основних стуција и читаоница за студенте мастер и докторских студија. Читаоница за мастер и докторске студије поседује 60 места а читаоница за основне студије око 200 места. У оквиру библиотеке налази се и рачунарска учионица са 10 рачунара, 2 скенера, посебан део за претраживање и фонда са 3 рачунара и 2 скенера.

Радно време библиотеке је сваког радног дана од 8 до 19 часова, суботом од 9 до 15 часова. За време летњег и зимског распуста читаоница ради од 8 до 15 часова.. Све услуге Библиотеке су бесплатне а услови коришћења су одређени Правилником о раду библиотеке.


ОПШТИ ПОДАЦИ

Запослени:

Петровић Горан, управник библиотеке, Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. , тел. (034) 306 521
Максимовић Весна, библиотекар, Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. , тел. (034) 306 518
Милан Марић, библиотекар, Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. , тел. (034) 306 532
Нела Вујисић, књижњичар,  Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. , тел. (034) 306 529


ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОЗИ


ДИГИТАЛНЕ БИБЛИОТЕКЕ

---