QR код
Ambassador talks 2022 ПФКГ
уторак, 01 новембар 2022

Дана 03.11.2022. године, са почетком у 10,00 часова Њ.Е. Бојана Кондић Панић, амбасадорка Босне и Херцеговине у Француској Републици одржала је предавање на тему „Дипломатија и глобална криза“. Предавање је осмишљено тако да студентима пружи непосредан контакт са искуствима из дипломатске праксе која се реализује у сложеним глобалним условима које карактеришу трендови брзих и радикалних промена.

Догађај је одржан у конференцијској сали на Правном факултету у Крагујевцу у оквиру активности Катедре за међународно право и међународне односе под називом Ambassador talks 2022 ПФКГ. Оваква врста пригодних догађаја са ознаком Ambassador talks су познате у пракси међународних организација, министарства спољних послова и великих универзитета.

Катедра за међународно право и међународне односе ће настојати да успостави традицију одржавања Ambassador talks догађаја у новембру сваке године, у част Крагујевчанина Јована Ристића, утемељивача дипломатије у модерној Србији, и између осталог једне од најзаслужнијих личности за међународно признање независности Србије. Месец новембар је изабран за одржавање Ambassador talks догађаја због чињенице да су се најзначајнији догађаји у приватном и професионалном животу Јована Ристића попут прве дипломатске мисије, женидбе, преузимање кабинета министра итд. десили баш у новембру.

Последњи пут ажурирано ( петак, 04 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >