QR код
Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow "УПОРЕДНОПРАВНИ ИЗАЗОВИ У САВРЕМЕНОМ ПРАВУ - IN MEMORIAM СТЕФАН АНДОНОВИЋ"
"УПОРЕДНОПРАВНИ ИЗАЗОВИ У САВРЕМЕНОМ ПРАВУ - IN MEMORIAM СТЕФАН АНДОНОВИЋ"
понедељак, 15 мај 2023

Дана 12. маја 2023. године у Институту за упоредно право у Београду одржана је промоција зборника „Упоредноправни изазови у савременом праву – in memoriam др Стефан Андоновић“ у саиздаваштву Института за упоредно право и Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

На промоцији су говорили: проф. др Зоран Јовановић, проф. др Владимир Чоловић, директор Института за упоредно, Јована Рајић Ћалић, истраживач сарадник Института за упоредно право, уредник зборника и конференције, и др Ана Кнежевић Бојовић, виша научна сарадница у Институту за упоредно право, као један од рецензената зборника. Зборник представља резултат истоимене одржане конференције и посвећен је нашем прерано преминулом колеги др Стефану Андоновићу, који је научну каријеру започео на Институту као истраживач сарадник, а наставио као асистент са докторатом на Правном факултету у Крагујевцу. Зборник броји 40 радова, теме радова су актуелне, отварају дилеме и постављају питања којима би се бавио и Стефан. Сведоци смо да у савременом добу готово да не постоји област права у којој није дошло до извесне модификације стандардних института, јер се савремено друштво и држава мењају убрзано, те се све више говори о преображајима низа класичних правних института. Циљ конференције и зборника био је да оживимо идеје и питања којима би се и Стефан данас бавио, а тичу се области управног и спортског права, вештачке интелигенције и заштите података, али и других области. 

Промоција зборника била је праћена доделом награда „Др Стефан Андоновић“ за најбољи научни рад. Присутнима се обратио добитник прве награде Василије Марковић, истраживач приправник у Институту за упоредно право.

Фото:

 
< Претходно   Следеће >