Почетак arrow Наставно особље arrow Избори наставника и сарадника arrow ОДРЖАНО 11. ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ "СРЕТЕЊСКЕ БЕСЕДЕ" 2024.
ОДРЖАНО 11. ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ "СРЕТЕЊСКЕ БЕСЕДЕ" 2024.
понедељак, 26 фебруар 2024

На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, одржано је 11. такмичење у беседништву „Сретењске беседе“ 2024., у организацији проф. др Срђана Владетића, редовног професора Римског права, Великих правних система и Реторике и директора Центра за реторику и јавне наступе „Institutio oratoria“.

На такмичењу је учествовало 11 студената Правног факултета, који су се надметали у две категорије – задата тема и слободна тема. Такмичаре је припремао проф. др Срђан Владетић.

У категорији „задата тема“ наступили су Енсел Ризвић (апсолвент), Сандра Јовановић (прва година), Петар Стефановић (апсолвент), Јована Ракићевић (прва година), Љубица Стоиљковић (прва година) и Татјана Маринковић (прва година). Они су изводили говор на једну од понуђених тема:

1. „Слобода је могућност да се ради оно што право дозвољава“;

2. „Догодило се само оно што је објављено“;

3. „Да сам ја неко...“.

У категорији „слободна тема“, беседе на тему коју су сами изабрали извели су Ивана Лешевић (апсолвент), Милан Станојловић (апсолвент), Невена Јовановић (апсолвент), Софија Карталовић (друга година) и Анка Ђуричић (студент мастер студија на модулу Примењена реторика – јавни наступ).

Такмичаре је оцењивао жири у саставу: проф. др Емилија Станковић - редовни професор Правног факултета у пензији, Звонко Марковић - председник Адвокатске коморе Крагујевац, Мирко Демић - књижевник, Славица Ковачевић - шеф централног деска информативног програма РТС-а, Младен Кнежевић - директор Књажевско - српског театра, доц. др Бранимир Радмановић - психијатар, Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу.

Награђени учесници Сретењских беседа:

У категорији задата тема:

прво место – Јована Ракићевић, студент прве године;

друго место – Татјана Маринковић, студент прве године;

треће место – Петар Стефановић, апсолвент.

У категорији слободна тема:

прво место – Невена Јовановић, апсолвент;

друго место – Анка Ђуричић, студент мастер студија;

треће место – Софија Карталовић, студент друге године.

Награду „Најбољи правни говор“ освојио је Петар Стефановић, а награду „Беседник у успону“ освојила је Љубица Стоиљковић.

Награду публике освојила је Јована Ракићевић. С обзиром да је освојила и прво место у категорији, Јована Ракићевић је апсолутни победник 11. такмичења у беседништву „Сретењске беседе“ 2024.

Видео:

Директан линк видео записа на youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=_ie_m9lV4k4

Фото:

 
< Претходно   Следеће >