Почетак arrow Наставно особље arrow Избори наставника и сарадника arrow СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ И УПРАВНОГ СУДА
СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ И УПРАВНОГ СУДА

20. јуна 2023. године потписан је Споразум о сарадњи између Правног факултета у Крагујевцу и Управног суда. Споразум су потписали продекан за наставу и студентска питања, проф. др Срђан Ђорђевић и председник Управног суда, судија Радојка Маринковић. Потписивањем Споразума створили су се формални услови за успостављање дугорочне едукативне и образовне сарадње између ове две институције. 

У наставку програма посете председник Управног суда, судија Радојка Маринковић, се након поздравних речи проф. др Зорана Јовановића, обратила првој генерацији студената „Правне клинике за управно право“. Том приликом је говорила о значају потиписаног Споразума, са посебним освртом на значај управног спора као дела система судске власти, о судској контроли управе као једном од најважнијих питања управног права. Студенте је упознала са дугом традицијом и историјским развојем управног судовања и организацији рада Управног суда. „Надам се да ће реализација активности предвиђених потписаним споразумом пробудити вашу радозналост, пре свега за правну професију за коју се образјуете, која је ваш избор и која ће обележити ваш живот, а посебно за материју управног права и управног судовања“, рекла је председник Управног суда, судија Маринковић.

Истог дана, судија Управног суда Никола Китаровић, упознао је полазнике „Правне клинике за управно право“ са бројним практичним питањима из управносудског поступка. 

Фото:

 
< Претходно   Следеће >