QR код
Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow "Промена потрошачког права у дигитално доба"
"Промена потрошачког права у дигитално доба"
петак, 07 јун 2024

Жан Моне Модул за европско потрошачко право Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са адвокатском канцеларијом JPM & Partners из Београда организовао је конференцију "Промена потрошачког права у дигитално доба". Конференција је одржана 23. маја 2024. године у хотелу ИН у Београду, а њену организацију подржали су Словеначки пословни клуб, Нордијска пословна алијанса и Комора италијанско-српских привредника.

Конференцију су уводним обраћањима отворили Вишња Ракић, помоћница министра унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије и проф. др Драган Вујисић, декан Правног факултета Универзитета у Крагујевцу. Након уводног обраћања, одржана су два панела на којима су учествовали представници ресорног министарства, академске заједнице, организација потрошача, трговаца, Народне банке Србије и Службе Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

У оквиру конференције одржано је и представљање књиге "Промена потрошачког права у дигитално доба" проф. др Борка Михајловића, руководиоца Жан Моне Модула за европско потрошачако право, а која се користи као основна литература на кратком наставном програму који се одржава у оквиру активности на Модулу. Организацијом ове конференције учињен је значајан корак према остваривању једног од основних циљева Жан Моне Модула за европско потрошачко право: подстицање дијалога о потрошачком праву између различитих субјеката који учествују у стварању и примени прописа о заштити потрошача.

Фото:

 
< Претходно   Следеће >