QR код
Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow In memoriam др Стефан Андоновић
In memoriam др Стефан Андоновић
субота, 15 мај 2021
Стефан Андоновић (1991-2021)

др Стефан Андоновић
(1991-2021)

Ово је тренутак у којем смо немоћни да искажемо сву бол и патњу, али нас поштовање према колеги Стефану обавезује.

Рођен 1991. године у Београду, стасавао је у угледној породици решен да га живот сврста у ред најбољих.

Као студент Правног факултета у Београду награђиван је као ретко ко сваке школске године; Мастер студије завршио са чистом десетком, а докторску дисертацију одбранио са одликом. Свака препрека на путу академског усавршавања за њега је био нови подстицај за нова достигнућа. За мање од три године успео је да објави преко 20 научних радова у угледним часописима, представљајући огромне научно-истраживачке потенцијале којима је располагао.

Правном факултету у Крагујевцу учинио је част тиме што је академску каријеру, након Института за упоредно право у Београду, наставио на нашем Факултету.

За кратко време сви смо га заволели. А како и не бисмо, тако младог, лепог и паметног. Пленио је ведрином и свежином. Увек расположен и спреман да кроз осмех излије доброту несебично је дарујући свима нама.

Осим у праву, оставио је трага и у спорту освајајући државне рекорде у пливању. И тако је храбро пливао кроз живот, све док га талас зле коби није потопио.

Драги Стефан је у нашим срцима био и остао извор светлости и ветар наде да доброта мора трајати вечито. Био је и остао анђео доброте, ведрине и памети, а нас оставио да тугујемо.

Нека му Господ Бог подари рајско царство небеско.

Декан Правног факултета
Универзитета у Крагујевцу
проф. др Драган Вујисић

Комеморација др Стефану Андоновићу је одржана 27. маја 2021. године у амфитеатру Правног факултета у Крагујевцу

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 27 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >