QR код
Почетак arrow Информације arrow Обавештења arrow In memoriam проф. др Иван Чукаловић
In memoriam проф. др Иван Чукаловић
петак, 24 децембар 2021
проф. др проф. др Иван Чукаловић

проф. др Иван Чукаловић
(1956-2021)

У 65. години живота, услед последица изазваних вирусом короне, преминуо је недавно пензионисани крагујевачки професор права Иван Чукаловић.

Био је редовни професор и шеф Катедре за међународно јавно право и изузетно активан на пољу дипломатског права, па је предавао и на Дипломатској академији МИП СРЈ.

Студирао је право на Правном факултету у Крагујевцу, магистрирао и докторирао у Београду, а специјалистичке студије на Универзитету у Лондону, Академији за међународно право у Хагу, Руској академији за дипломатију и Факултету за међународно право у Москви.

У периоду 1999-2001. године радио је као заменик шефа правних саветника у Министарству спољних послова Србије и био професор на Дипломатској академији коју је водило Министарство спољних послова бивше Републике Југославије. Био је и представник Међународне организације за заштиту византијске културе на Балкану, члан Извршног одбора Друштва за кривично међународно право Србије и члан Асоцијације међународног права са седиштем у Лондону. Током своје академске каријере оснивао је различите клубове на Правном факултету у Крагујевцу и био ментор многим студентским групама које су учествовале на међународним такмичењима, међу којима је и група која је победила на такмичењу БИМУН 2008.

Омиљен међу студентима, колегама и пријатељима, професор Чукаловић биће сахрањен у родном призренском селу Средска на Косову и Метохији.

Колектив Правног факултета Универзитета у Крагујевцу изражава искрено саучешће породици.

 
< Претходно   Следеће >