Почетак arrow Студенти arrow Регистар студентских организација
Студентска асоцијација и унија

Студентска асоцијација Правног факултета Универзитета у Крагујевцу

заступник: Јован Кашић

контакт: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.

Студентска унија Правног факултета

заступник: Давид Достанић

контакт: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.

Студентска асоцијација и унија Најмасовнија студентска коалиција већ 2 године има апсолутну већину у Студентском парламенту Правног факултета у Крагујевцу.

Користећи искуства, вештине и визију за светлу будућност и добробит студената, Асоцијација и Унија се залажу за побољшање студентског стандарда и афирмисање идеја студентског организовања.

Чланови организације, окупљени око истих циљева, омогућавају студентима да мотивисани и подржани изразе сопствена интересовања. Делатност Асоцијације и Уније обухвата широк спектар активности: учествовање у Купу Ректора на коме је наш факултет увек високо пласиран, организовање и учествовање на Правнијади, организовање посета Народној скупштини у Београду, као и Специјалном суду, БИА-и, КП дому Забели, организовање студентских журки у многим клубовима у граду, као и на Шумадија Сајму, организовање апсолвентске вечери као и вече правника.
Једна од најинтересантнијих акција је такмичење у беседништву “Сретењске беседе”.

Оно што је од изузетног значаја, за како остварени тако и потоњи просперитет, је и изванредна сарадња са Универзитетом (о томе говори посета Ректора проф. др Слободана Арсенијевића који је похвалио нашу акцију уређења једног дела факултета) преко осталих факултета нашег Универзитета, до свих правних факултета нашег региона.

Асоцијација и Унија су успешно спровеле у дело хуманитарне акције за Косово, дечији дом Младост, као и радну акцију и журку хуманитарног карактера, како би се обезбедила помоћ грађанима Краљева који су претрпели знатне материјалне штете приликом земљотреса, као и реновирање једног дела нашег факултета и обновљену расвету у амфитеатру.
Трудимо се да идемо у корак са иновативним технологијама па смо увели бежични интернет у свим битним просторијама нашег факултета и то у амфитеатру, читаоници, холу као и студентском клубу Јустицији.

Као резултат уважавања студентских предлога и захтева, рад читаонице ће убудуће бити 24 часа, а све у циљу општег бољитка. Остварене су и бројне активности
са циљем да се студентима створе могућности да за време студија стекну шири опсег знања.

У прилог томе иде и предавање нашег реномираног адвоката
господина Томе Филе, бившег шефа преговарачког тима о статусу Косова и Метохије господина Борка Стефановића, бившег директора Пореске управе Србије господина Драгутина Радосављевића, школа природног права на Копаонику, као
и многобројни семинари на којима су наши студенти
имали прилике да учествују.

Контакт:

FB:
http://www.facebook.com/asocijacijapravnogfakulteta
http://www.facebook.com/studentska.unija.9

Twitter : http://twitter.com/AiU_KG