QR код
ОДРЖАНО 11. ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ "СРЕТЕЊСКЕ БЕСЕДЕ" 2024.
Општа обавештења

На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, одржано је 11. такмичење у беседништву „Сретењске беседе“ 2024., у организацији проф. др Срђана Владетића, редовног професора Римског права, Великих правних система и Реторике и директора Центра за реторику и јавне наступе „Institutio oratoria“.

Детаљније...
 
Циклус предавања на тему бесплатне правне помоћи
Општа обавештења

У оквиру Клинике за заштиту од насиља у породици током децембра и јануара месеца студентима је одржан циклус предавања на тему бесплатне правне помоћи жртвама родно заснованог насиља. Менторинг је образовање кроз учење од адвоката и адвокаткиња који имају искуства у раду са жртвама насиља и који су високо мотивисани да поделе своје искуство и знање са другима. Менторинг програм је део активности програма "Повећање доступности бесплатне правне помоћи за жене које су преживеле родно засновано насиље у Србији" који спроводи Удружење Феномена од 2021. године уз подршку UN Wоmen и Европске уније, а 2023. и 2024. године уз подршку Глобалног фонда за људска права и Фонда за правно оснаживање.

Детаљније...
 
11. ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ „СРЕТЕЊСКЕ БЕСЕДЕ 2024.“
Општа обавештења

Правни факултет Универзитета у Крагујевцу, Центар за реторику и јавне наступе „Institutio oratoria“, Удружење за примењену реторику и јавне наступе и Студентски парламент Правног факултета позивају вас да присуствујете 11. ТАКМИЧЕЊУ У БЕСЕДНИШТВУ „СРЕТЕЊСКЕ БЕСЕДЕ 2024.“ које ће се одржати 20. 02. 2024. године у 17 часова у амфитеатру Правног факултета.

Детаљније...
 
Јована Мисаиловић добитница прве награде на Конкурсу ,,Професор Слободан Перовић"
Општа обавештења

Јована Мисаиловић, асистенткиња на предмету Радно и социјално право Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, добитница је прве награде на Конкурсу ,,Професор Слободан Перовић", који је 2023. године по пети пут расписан под покровитељством ,,Копаоничке школе природног права - Слободан Перовић'',  за рад ,,Достојанствени рад платформских радника - ванвременски идеал у дигиталном руху".

Детаљније...
 
Конкурс за награду “Др Стефан Андоновић (1991-2021)”
Општа обавештења

Институт за упоредно право у Београду и Правни факултет Универзитета у Крагујевцу расписују конкурс за најбољи научни рад младих истраживача/ца, студената/иња докторских студија и доктора/ки наука, на тему:

„Правни оквир вештачке интелигенције – потенцијал и ризик у будућности“

Детаљније...
 
ПРЕДАВАЊЕ СУДИЈЕ ДАРКА РАШКОВИЋА
Општа обавештења

У понедељак, 11. децембра 2023. године, у амфитеатру Факултета, студентима треће године је у оквиру извођења наставе из предмета Облигационо право предавање одржао судија Основног суда у Крагујевцу Дарко Рашковић. Предавање је одржано на тему „Надокнада нематеријалне штете“.

Детаљније...
 
Захвалница Министарства проф. др Дејану Матићу
Општа обавештења

Захвалница Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог проф. др Дејану Матићу за посебан допринос и унапређењу људских и мањинских права и положаја посебно рањивих и маргинализованих група.

Проф. др Дејан Матић и министар Жигманов

Детаљније...
 
СИМУЛАЦИЈА ОТКРИВАЊА И ДОКАЗИВАЊА КРИВИЧНОГ ДЕЛА И КРИВИЧНОГ ПОСТУПКА
Општа обавештења

У оквиру Дана правника, успешно је организована Симулација откривања и доказивања кривичног дела и кривичног поступка на тему "Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога". Симулација је изведена под менторством проф. др Вељка Турањанина, доц. др Вишње Ранђеловић и доц. др Владимира Шебека, а уз организацију Студентског парламента и студентске организације ELSA.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 9 of 366