Испитни рок Јун 2019 - основе академске студије
Испитни рокови

Испитни рок: ЈУН 2019 - основне академске студије

Пријава испита: од 10. јуна до 12. јуна 2019. год.

Испитни рок траје: од 17. јуна до 05. јула 2019. год.

Детаљније...
 
"БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ И ОДГОВОРНОСТ СВИХ НАС"
Општа обавештења

Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић" одржао предавање поводом најновијих измена Кривичног законика РС.

Детаљније...
 
Водич за пријављивање за полагање пријемног испита
Упис на факултет

У Конкурсу за упис у прву годину основних академских студија на Правном факултету у Крагујевцу - други конкурсни рок су наведене све битне и званичне информације у вези пријемног испита.

Обичним језиком, да бисте се пријавили за полагање пријемног испита потребно је, поред подразумеваног знања, спремити и нешто документације.

Што се тиче знања, пријемни испит се полаже из Српског језика и Историје, по програму гимназије општег смера. За припрему пријемног испита пожељно је преузети са нашег сајта Информатор за упис. У информатору се, поред осталог, налазе и питања која се спремају за полагање пријемног испита. Од наведених питања на пријемном ће вам "пасти" 30 питања из Српског језика и 30 питања из Историје.

Што се тиче документације, најједноставније и најбрже је урадити следеће:

Детаљније...
 
Предавање Њ.Е. Амбасадорке Израела у Србији
Општа обавештења

Њ.Е. Амбасадорка Израела Алона Фишер-Кам посетила је Правни факултет Универзитета у Крагујевцу. Приликом разговора са Управом Факултета истакнут је значај интензивирања академске сарадње између високошколских установа различитих држава. Њена Екселенција одржала је инспиративно предавање студентима на тему односа Србије и Израела, указујући на историјске печате повезаности наших народа. Међусобно разумевање сличности и разлика охрабрује нас да унапређујемо изузетно добре односе и градимо перспективну будућност.

Њ.Е. Амбасадорка Израела Алона Фишер-Кам

Детаљније...
 
Позив за пријаву на такмичење
Обавештења за студенте

Шведска међународна организација Civil Rights Defenders организује VIII FUTURA Регионалном Moot Court такмичење пред Европским судом за људска права, чији ће завршни турнир (6-8 факултета-учесника) бити одржан 11. октобра - 13. октобра 2019. године. Такмичење је намењено студентима старијих година Правног факултета, како би у оквиру датог такмичења могли успешно симулирати писани и усмени поступак пред специјализованом јурисдикцијом, каква је Европски суд за људска права. Укупан такмичарски циклус (писани стадијум и усмени завршни турнир) одвија се на матерњим језицима учесника (тимова из земаља региона: Србије, Хрватске, Словеније, БиХ, Македоније), уз енглески као помоћни службени језик - према принципу да свако пише и излаже на свом матерњем језику. Дух такмичења чине мултикултуралност и вишејезичност, те се студенте настоји охрабрити на узајамно разумевање (уз помоћ припреме претходним увидом у текст поднесака, контекстуалним тумачењем, те кларификационим питањима по завршетку излагања противне стране, ради додатног појашњења усменим преводом неколико кључних термина на енглески, као помоћни службени језик). Заинтересовани студенти треба да се пријаве на мејл Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. .

 
Студенти Правног факултета победници Регионалног Moot Court такмичења из области људских права
Општа обавештења

Студенти Правног факултета Универзитета у Крагујевцу победници су Регионалног Moot Court такмичења из области људских права, које организује Civil Rights Defenders, које се одвијало у Бањој Луци од 17-19. маја 2019. године.

Детаљније...
 
XV Majsko savetovanje
Општа обавештења

17. maj 2019.
XV Majsko savetovanje
Medjunarodni naučni skup
"Sloboda pružanja usluga i pravna sigurnost"

Učesnici savetovanja

Детаљније...
 
Снимак Мајског саветовања - 17. мај 2019. године
Општа обавештења

Снимак Мајског саветовања - 17. мај 2019. године

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 10 - 18 of 381