QR код
НАЈАВА ПРЕДАВАЊА
Општа обавештења

У уторак, 28. новембра 2023. године у периоду од 14,00 до 15,30 часова у Конференцијској сали Правног факултета амерички тужилац г. Џејмс Д. Остерли одржаће предавање на тему Еколошког права. Предавање организује Центар за америчке правне студије и јавне политике Правног факултета Универзитета у Крагујевцу. Г. Џејмс Д. Остерли је доктор правних наука и Федерални тужилац (Западни округ државе Вашингтон) са 28 година искуства у истрагама и процесуирању кривичних дела против животне средине.

 
Циклус предавања на тему: "Повећање доступности бесплатне правне помоћи за жене које су преживеле родно засновано насиље у Србији"
Обавештења за студенте

КЛИНИКА ЗА ЗАШТИТУ ОД НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

Циклус предавања на тему:
"Повећање доступности бесплатне правне помоћи
за жене које су преживеле родно засновано насиље у Србији"

У оквиру клинике за заштиту од насиља у породици током децембра и јануара месеца студентима ће бити одржан циклус предавања на тему бесплатне правне помоћи жртвама родно заснованог насиља. Менторинг је образовање кроз учење од адвоката и адвокаткиња који имају искуства у раду са жртвама насиља и који су високо мотивисани да поделе своје искуство и знање са другима. Менторинг програм је део активности програма "Повећање доступности бесплатне правне помоћи за жене које су преживеле родно засновано насиље у Србији" који спроводи Удружење Феномена од 2021. године уз подршку UN Wоmen и Европске уније, а 2023. и 2024. године уз подршку Глобалног фонда за људска права и Фонда за правно оснаживање. Менторинг ће се одржавати уживо у просторијама факултета, током децембра 2023. године па до краја јануара 2024. године, једном недељно по два сата (укупно 6 сусрета), у виду решавања конкретних проблема/случајева из праксе ментора (студије случаја). Ментори ће бити на располагању по потреби и између двонедељних сесија за давање писаних или усмених појашњења задатака, а за лакшу комуникацију биће оформљена Viber или WhatsApp група.  

Детаљније...
 
ПРОДУЖЕН ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК
Упис - мастер
УСЛЕД ВЕЛИКОГ ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА УПИС НА МАСТЕР СТУДИЈЕ,
ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЈЕ ПРОДУЖЕН ДО 17. НОВЕМБРА 
 
Учешће на конференцији Савремено државно црквено право
Општа обавештења

Проф. др Бојан Урдаревић и асистенткиња Јована Мисаиловић учествовали су на трећој међународној научној конференцији „Савремено државно-црквено право“, од 12. до 14. октобра 2023. године у Будви, где су представили рад „Право на колективно удруживање свештеника у светлу одлуке Европског суда за људска права „Добри пастир“ против Румуније“. Конференција је одржана у сарадњи Института за упоредно право из Београда и Митрополије црногорско приморске Српске православне цркве, а уз покровитељство Општине Будва.

 
УПИС НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СТУДЕНАТА МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА
Упис - мастер

кандидатa са коначне ранг листе у трећем уписном року:

Упис ће се обавити у периоду
од 06.11. до 07.11. 17.11. 2023.године од 9:00 до 15:00 часова

Детаљније...
 
ПРЕДАВАЊЕ "ОБРАЗОВАЊЕ ПРАВНИКА У СР НЕМАЧКОЈ"
Општа обавештења

У понедељак, 6. новембра 2023. године у 12:00 сати, у конференцијској сали Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, предавање на тему "Образовање правника у СР Немачкој" је на српском језику одржао господин др Штефан Пирнер (Stefan Pürner), руководилац Немачке фондације за међународну правну сарадњу - IRZ (Сектор - Југоисточна Европа I) са седиштем у Бону. Др Штефан Пирнер је немачки правник са богатим вишедеценијским практичним и научним искуством које је стицао како у СР Немачкој, тако и у СФР Југославији, односно у Републици Србији и осталим државама западног Балкана.

 
ПОСЕТЕ ПАЛАТИ ПРАВДЕ И ПРИСУСТВО СУЂЕЊИМА
Општа обавештења

У склопу Споразума о сарадњи закључених између Правног факултета и Основног суда у Крагујевцу, Вишег суда у Крагујевцу и Апелационог суда у Крагујевцу студенти четврте године основних академских студија (општег смера и смера унутрашњи послови и безбедност) у оквиру наставних активности на предмету Грађанско процесно право присуствоваће суђењима у грађанској материји. Посете су и део тежње да се студенти упознају са радом ових судова и да кроз практичне наставне активности стекну додатна знања и вештине.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 82 - 90 of 647