Почетак
ПОСЕТА КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ

Дугогодишња сарадња две високошколске установе била је повод да студенти Правног факултета у Крагујевцу посете своје колеге са Криминалистичко-полицијског универзитета. Посета је реализована 5.04.2023. гдоине, где смо том приликом могли да се уверимо да КПУ прати тренд научно-технолошког развоја што омогућава како научна, тако и практична знања студената. Током боравка, поред састанака са професорима КПУ и студентским парламентом, студенти Правног факултета су могли да чују предавања професора о историјском развоју полиције, али и о дометима и ограничењима вештачке интелигенције у правној реакцији. Посета је уприличена и обиласком просторија универзитета уз практичну демонстрацију форензичких вештина студената КУП који су заједно са својим колегама са Правног факултета користили савремене лабораторије за обуку.

Детаљније...
 
УТИЦАЈ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ НА РАЗВОЈ ПРАВА

04.04.2023. успешно реализована трибина у организацији ELSE Крагујевац. Студентима су интересантне правне проблеме представили проф. др Соња Лучић, доц. др Драган Дакић, Mila Jowichski (Правни центар 4.0.) и Александар Блануша, председник Апелационог суда у Крагујевцу.

Детаљније...
 
САРАДЊА СА ПОВЕРЕНИКОМ ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

25. марта 2023. године потписан је Споразум о сарадњи између Правног факултета у Крагујевцу и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности. Споразум су потписали декан Правног факултета и Повереник, који је најавио отварање канцеларије у Крагујевцу до краја ове године. Истог дана свечано су уручени сертификати о завршеном Кратком програму студија "Правна заштита података и приступ информацијама". Ускоро ће бити објављен конкурс за нову групу полазника на Кратком програму студија.

Детаљније...
 
Да нико не буде изостављен - Посета и излагање на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу

У петак 24.03.2023. на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу су представљени модалитети укључивања инструмента "Да нико не буде изостављен" (LNOB) у законска и стратешка документа Републике Србије, у Конференцијској сали, са почетком у 14 часова.

Догађај је преношен уживо онлајн на youtube каналу Правног факултета у Крагујевцу на адреси:

Детаљније...
 
КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ЦЕНТРА ЗА КЛИНИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ – ПРАВНА КЛИНИКА

ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ
објављује конкурс за учешће у програму
ЦЕНТРА ЗА КЛИНИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ – ПРАВНА КЛИНИКА

Правни факултет Универзитета у Крагујевцу позива студенте треће и четврте године основних академских студија да се пријаве за обуку и рад на Правној клиници за заштиту од насиља у породици. 

Програм Правне клинике за заштиту од насиља у породици ће трајати од 10. априла 2023. године до краја семестра. 

Детаљније...
 
КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ЦЕНТРА ЗА КЛИНИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ – ПРАВНА КЛИНИКА

ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ
објављује конкурс за учешће у програму
ЦЕНТРА ЗА КЛИНИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ – ПРАВНА КЛИНИКА

Правни факултет Универзитета у Крагујевцу позива заинтересоване студенте треће и четврте године да се пријаве на програм обуке Центра за клиничко образовање – Правна клиника. У летњем семестру школске 2022/2023. биће организована ПРАВНА КЛИНИКА ЗА ПОТРОШАЧКЕ УГОВОРЕ.  

Детаљније...
 
Практична примена вештина у оквиру наставе

Студенти смера Унутрашњи послови и безбедност практично примењују вештине за будуће послове који су везани за област безбедности и криминалистичких истрага.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 22 - 28 of 356