Почетак
КРИМИНАЛИСТИКА

У оквиру наставних активности из Криминалистике, Ненад Вуканић, начелник Националног криминалистичко-форензичког центра МУП-а РС одржао је предавање и упознао студенте са радом и организацијом овог Центра. Такође, полиграфски вештак Александар Миленковић је приказао рад полиграфа, уз учешће студената у детекцији физиолошких промена испитаника.

Детаљније...
 
КУП РЕКТОРА 2023.

На традиционалној спортској манифестацији „Куп Ректора“ организованој 23. априла 2023. године у Ужицу, наши студенти су показали изузетан спортски дух и остварили запажен успех у мушкој кошарци, одбојци, фудбалу и стрељаштву.

Златна медаља у женском стоном тенису припала је студенткињама Правног факултета Ивани Стојковић и Анђели Ђорђевић.

Детаљније...
 
СТУДЕНТИ ПОСЕТИЛИ ПОСЕБНО ОДЕЉЕЊЕ ВИШЕГ СУДА У БЕОГРАДУ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

Студенти треће и четврте године основних академских студија општег смера и смера унутрашњи послови и безбедност непосредно су упознали рад посебног одељења Вишег суда у Београду за организовани криминал и ратне злочине.

Посета која је део тежње ка практичним наставним активности, организована је и пропраћена од доц. др Вишње Ранђеловић.

Детаљније...
 
Предавање проф. др Срђана Владетића на тему “Судско беседништво и правна аргументација (студија случаја)”

Предавање проф. др Срђана Владетића у оквиру сесије “Судско беседништво и правна аргументација (студија случаја)” на семинару “Правне вештине (студије случајева)”, који је организовао Студентски парламент Правног факултета:

Директан линк видео записа на youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=C3FzSzgtPvw

 
ПОСЕТА КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ

Дугогодишња сарадња две високошколске установе била је повод да студенти Правног факултета у Крагујевцу посете своје колеге са Криминалистичко-полицијског универзитета. Посета је реализована 5.04.2023. гдоине, где смо том приликом могли да се уверимо да КПУ прати тренд научно-технолошког развоја што омогућава како научна, тако и практична знања студената. Током боравка, поред састанака са професорима КПУ и студентским парламентом, студенти Правног факултета су могли да чују предавања професора о историјском развоју полиције, али и о дометима и ограничењима вештачке интелигенције у правној реакцији. Посета је уприличена и обиласком просторија универзитета уз практичну демонстрацију форензичких вештина студената КУП који су заједно са својим колегама са Правног факултета користили савремене лабораторије за обуку.

Детаљније...
 
УТИЦАЈ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ НА РАЗВОЈ ПРАВА

04.04.2023. успешно реализована трибина у организацији ELSE Крагујевац. Студентима су интересантне правне проблеме представили проф. др Соња Лучић, доц. др Драган Дакић, Mila Jowichski (Правни центар 4.0.) и Александар Блануша, председник Апелационог суда у Крагујевцу.

Детаљније...
 
САРАДЊА СА ПОВЕРЕНИКОМ ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

25. марта 2023. године потписан је Споразум о сарадњи између Правног факултета у Крагујевцу и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности. Споразум су потписали декан Правног факултета и Повереник, који је најавио отварање канцеларије у Крагујевцу до краја ове године. Истог дана свечано су уручени сертификати о завршеном Кратком програму студија "Правна заштита података и приступ информацијама". Ускоро ће бити објављен конкурс за нову групу полазника на Кратком програму студија.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 50 - 56 of 387