Почетак
РАЗВОЈ И УНАПРЕЂЕЊЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ОМБУДСМАНА У ФУНКЦИЈИ ЗАШТИТЕ ЉУДСКИХ ПРАВА

У уторак 26.09.2023. године на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са канцеларијом Локалног омбудсмана града Крагујевца, одржана је научна конференција "Развој и унапређење институције омбудсмана у функцији заштите људских права" којом је обележена јубиларна двадесета годишњица успешног рада канцеларије Локалног омбудсмана града Крагујевца.

Детаљније...
 
ДРЖАВНО-ЦРКВЕНО ПРАВО

У суботу, 16.09.2023. године успешно је одржана међународна научна конференција "Државно-црквено право" поводом 30 година од увођења наставног предмета Црквено право на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу. Покровитељ конференције био је Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован, а радом конференције руководио је проф. др Ненад Ђурђевић, редовни професор Правног факултета Универзитета у Крагујевцу у пензији и први наставник на предмету Црквено право.

Детаљније...
 
СТУДЕНТИ ПРИСУСТВОВАЛИ СУЂЕЊУ У ХАГУ

Наши студенти, Немања Јанковић, Ивана Миленковић, Никола Раковић и Владимир Раичевић, присуствовали су суђењу за ратне злочине и злочине против човечности у Хагу, које се одвија пред Специјалним већем за злочине почињене на територији Аутономне покрајине Косово и Меотхија.

Оптужени за ратне злочине у овом судском предмету су: Хашим Тачи, Јакуп Краснићи, Кадри Весељи и Реџеп Сељими.

Детаљније...
 
НАУЧНИ СКУП "КНЕЗ МИХАИЛО ОБРЕНОВИЋ - ВРЕМЕ, ЖИВОТ, ДЕЛО"

Научни скуп "КНЕЗ МИХАИЛО ОБРЕНОВИЋ - ВРЕМЕ, ЖИВОТ, ДЕЛО" одржан је 15. септембра 2023. године.

Програм скупа можете преузети кликом на следећу везу:

 
СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ И УПРАВНОГ СУДА

20. јуна 2023. године потписан је Споразум о сарадњи између Правног факултета у Крагујевцу и Управног суда. Споразум су потписали продекан за наставу и студентска питања, проф. др Срђан Ђорђевић и председник Управног суда, судија Радојка Маринковић. Потписивањем Споразума створили су се формални услови за успостављање дугорочне едукативне и образовне сарадње између ове две институције. 

Детаљније...
 
МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА УДРУЖЕЊА ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИВИЧНО ПРАВО

На Палићу одржана 23. Међународна научна конференција Удружења за међународно кривично право, уз учешће представника Правног факултета у Крагујевцу, који су дали научни допринос истраживаним и обрађиваним проблемима. У раду Конференције учестовале су и колеге из правосудних институција из Крагујевца.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 29 - 35 of 387