Почетак
ПОСЕТА ПОВЕРЕНИКА ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА

05.11.2021. године Правни факултет је посетио Повереник за информације од јавног значаја, г-дин Милан Мариновић. Вођени су садржајни разговори о правцима даљег развоја сарадње између две институције, а посебно о припремама за почетак реализације кратког програма студија "Правна заштита података и приступ информацијама".

Посета повереника

 
Учешће на Међународној научној конференцији SEPIP

Проф. др Дејан Матић је учествовао на Међународној научној конференцији SEPIP ( Smart Economic Planning and Industrial Policy Conference - Конференција о паметном економском планирању и индустријској политици) од 13. до 15. октобра 2021. године у Анкари, у организацији Техничког универзитета OSTIM у Анкари.

Детаљније...
 
ПРАКСА У МИНИСТАРСТВУ СПОЉНИХ ПОСЛОВА И ЗА СТУДЕНТЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

Потписан протокол о сарадњи између Министарства спољних послова и Правног факултета у Крагујевцу. Протоколом је предвиђено да 10 студената обави стручну праксу у Министарству спољних послова, уз обезбеђене трошкове боравка у Београду.

Потписивање протокола

"Данас је наша држава оснивач шест универзитета, чија је мисија образовање младих људи и бављење науком, али изворна идеја да се образују они који ће водити Србију не сме никада да се изгуби". - Министар спољних послова Никола Селаковић 

 
Свечани почетак нове академске године

Свечани почетак нове академске године обележен је у понедељак 04. октобра 2021. године у амфитеатру „Проф. др Живомир Ђорђевић”. Прве индексе студентима су уручили, декан факултета проф. др Драган Вујисић, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, председник Апелационог суда у Крагујевцу Александар Блануша, председник Адвокатске коморе Крагујевац Звонко Марковић, продекан за наставу и студентска питања проф. др Срђан Ђорђевић и председник студентског парламента. Академска година почела је интонирањем химне Боже правде у извођењу проф. др Војислава Спасића.

Свечани почетак

Детаљније...
 
Међународна научна конференција "100 година од Видовданског устава"

Међународна научна конференција "100 година од Видовданског устава" одржана на Правном факултету у Крагујевцу (17-19.9.2021) уз учешће ауторки и аутора из Аустрије, Италије, Хрватске, БиХ, Црне Горе и Северне Македоније. Конференцији су присуствовале и колегинице и колеге са правних факултета из Београда, Новог Сада, Ниша и из Института за упоредно право.

Учесници Конференције

Подршку организацији Конференције пружили су ресорно Министарство, Град Крагујевац, Универзитет у Крагујевцу и Адвокатска комора Крагујевца.

Детаљније...
 
Студије Холокауста на Универзитету у Крагујевцу

Детаљне информације о студијама Холокауста на Универзитету у Крагујевцу се могу пронаћи на следећем линку:

 
Конкурс за студенте Министарства за европске интеграције

Обавештавамo вас да је Министарство за европске интеграције расписало наградни конкурс за избор три најбоља студентска рада о ЕУ и европској интеграцији Србије.

Како је циљ овог наградног конкурса да непосредно укључи младе академске грађане у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Републике Србије у Европској унији, сматрамо да је важно да студенти буду информисани о њему.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 43 - 49 of 324